Rusia plănuieşte modernizarea bazelor militare şi navale din Siria

Rusia are în plan modernizarea şi extinderea bazelor aeriene şi navale din Siria, în măsura în care Moscova îşi consolidează prezenţa în statul din Orientul Mijlociu, conform agenţiei Interfax, citate de Reuters.

2319 afișări
Imaginea articolului Rusia plănuieşte modernizarea bazelor militare şi navale din Siria

Rusia plănuieşte modernizarea bazelor militare şi navale din Siria (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

O sursă anonimă a declarat agenţiei ruse Interfax că Moscova va începe repararea unei alte piste de aterizare la baza aeriană Hmeimin, din apropierea Latakiei, în vreme ce baza navală Tartarus va fi modernizată pentru a putea manevra nave de mărime mai mare, precum crucişătoarele.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat o retragere parţială a forţelor ruse din Siria, unde acestea susţin Administraţia Bashar al-Assad. Dar Moscova doreşte menţinerea forţelor ruse în Hmeimin, dar şi în Tartarus.

Sursa a declarat jurnaliştilor de la Interfax, că Rusia va desfăşura în Tartarus un sistem antiaerian de tip S-300 şi rachete balistice Bastion.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici