Siria a devenit o "chestiune de securitate naţională" pentru SUA şi Europa

Siria a devenit o "chestiune de securitate naţională" pentru Statele Unite şi Europa, a declarat vineri noul secretar american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, la întoarcerea dintr-o vizită în Polonia.

638 afișări
Imaginea articolului Siria a devenit o "chestiune de securitate naţională" pentru SUA şi Europa

Siria a devenit o "chestiune de securitate naţională" pentru SUA şi Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Siria a fost subiect de discuţie numărul unu pentru ei (şase ţări europene) şi pentru noi. Siria a devenit o chestiune de securitate naţională", a declarat la Washington secretarul Johnson, în primul său mare discurs de la preluarea funcţiei, la sfârşitul lui decembrie.

"Ne concentrăm asupra combatanţilor străini care se duc în Siria", a precizat el, a doua zi după întoarcerea de la un summit G6 al miniştrilor de Interne (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia).

"În baza muncii noastre şi celei a partenerilor noştri internaţionali, avem informaţii că persoane din Statele Unite, Canada şi Europa se duc în Siria pentru a participa la lupte", a anunţat el.

"Extremişti încearcă în mod activ să recruteze occidentali, să-i îndoctrineze şi să-i trimită în ţările lor de origine cu o misiune extremistă", a adăugat el în faţa centrului de reflecţie Wilson Center.

"Nu doar ţara noastră, ci şi aliaţii europeni sunt foarte preocupaţi (...) şi suntem hotărâţi să facem ceva în comun", a subliniat secretarul american pentru Securitate Internă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici