Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Site-ul de Internet al procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru un caz de viol, a fost ţinta unui atac informatic marţi, a anunţat un grup de securitate informatică.

18 afișări
Imaginea articolului Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Site-ul procurorului suedez care îl cercetează pe fondatorul WikiLeaks, vizat de un atac informatic

Potrivit Panda Security, site-ul procurorului aklagare.se a devenit inaccesibil în urma acţiunii unor piraţi regrupaţi în cadrul unui grup denumit "Anonimi".

Tentativele AFP de a se conecta la site în jurul orei 18.00 (miercuri, 1.00, ora României) au rămas fără succes.

Atacul informatic care a vizat site-ul procurorului suedez intervine după ce Julian Assange, el însuşi fost pirat informatic, a fost plasat în detenţie marţi, la Londra, în cadrul unui caz de viol şi violenţă sexuală în Suedia, ţară care cere extrădarea sa.

Potrivit Panda Security, grupul "Anonimi" a atacat site-ul procurorului suedez, precum şi pe cel al serviciului de plată online PayPal şi al băncii poştale elveţiene.

PayPal a blocat tranzacţiile financiare ale WikiLeaks săptămâna trecută, în timp ce Postfinance, filiala bancară a Poştei elveţiene, a anunţat luni că a închis contul fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, din cauza "informaţiilor false privind locul de domiciliu".

Site-ul WikiLeaks a fost şi el ţinta atacurilor cibernetice de când a început să posteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici