Sky News: Formaţiunea britanică eurosceptică UKIP a cheltuit aproape 500.000 de euro primiţi prin finanţare UE pentru campania pro-Brexit

Formaţiunea populistă eurosceptică Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), condusă de eurodeputatul Nigel Farage, a utilizat ilegal aproape 500.000 de euro primiţi prin finanţare UE pentru alegeri interne britanice şi pentru stimularea campaniei pro-Brexit, arată documente citate de Sky News.

2767 afișări
Imaginea articolului Sky News: Formaţiunea britanică eurosceptică UKIP a cheltuit aproape 500.000 de euro primiţi prin finanţare UE pentru campania pro-Brexit

Formaţiunea britanică eurosceptică UKIP a cheltuit fonduri UE pentru campania pro-Brexit - Sky News

Formaţiunea a cheltuit fondurile în circumscripţii electorale înaintea scrutinului parlamentar desfăşurat în Marea Britanie în 2015 şi înaintea referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, desfăşurat în iunie 2016.

Fondurile fuseseră primite de către un grup politic din Parlamentul European - Alianţa pentru Democraţie Directă în Europa (ADDE), dominată de formaţiunea euroscepticului Nigel Farage, UKIP.

Grupul politic ADDE a fost creat de Nigel Farage acum doi ani, fiind format din eurodeputaţi naţionalişti eurosceptici.

Cazul va fi investigat de Biroul Parlamentului European, iar grupul ADDE riscă sancţiuni, inclusiv restituirea fondurilor cheltuite prin încălcarea reglementărilor comunitare.

Grupul politic ADDE a respins acuzaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici