Statele Unite au transmis mesaje Rusiei prin intermediul Israelului - surse

Administraţia Joseph Biden a transmis mesaje Rusiei prin intermediul noului ministru israelian de Externe, Eli Cohen, afirmă un diplomat israelian de rang înalt, citat de cotidianul The Times of Israel.

3324 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au transmis mesaje Rusiei prin intermediul Israelului - surse

Sursa foto: Profimedia

Potrivit diplomatului israelian, care a preferat să menţină anonimatul, secretarul de Stat american, Antony Blinken, i-a cerut luni noului ministru israelian de Externe, Eli Cohen, să transmită Moscovei o serie de mesaje.

Eli Cohen a discutat marţi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi i-a transmis mesajele. Diplomatul israelian nu a oferit detalii despre conţinutul mesajelor.

Nici Ministerul israelian de Externe, nici Departamentul de Stat de la Washington nu au menţionat la nivel oficial războiul din Ucraina printre temele discuţiilor.

Noul Guvern din Israel, condus de premierul Benjamin Netanyahu, şi-a atras critici pentru contactele cu Rusia. Eli Cohen nu a precizat dacă va discuta şi cu ministrul de Externe din Ucraina, Dmitro Kuleba.

Senatorul republican american Lindsey Graham a criticat luni atitudinea Guvernului israelian, care a semnalat că va evita să critice public invazia militară rusă în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici