Statele Unite consideră Venezuela o "ameninţare" pentru securitatea naţională

Administraţia Statelor Unite a catalogat Venezuela drept o "ameninţare" la adresa securităţii naţionale şi a dispus sancţiuni împotriva a şapte oficiali venezuelani, în cea mai gravă dispută diplomatică de la începerea mandatului preşedintelui socialist Nicolas Maduro, în 2013, informează Reuters.

Urmărește
1523 afișări
Imaginea articolului Statele Unite consideră Venezuela o "ameninţare" pentru securitatea naţională

Statele Unite consideră Venezuela o "ameninţare" pentru securitatea naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Barack Obama a emis şi a semnat un ordin executiv prin care Venezuela este consideraă "ameninţare la adresa securităţii naţionale", primul pas spre instituirea unui regim general de sancţiuni.

Casa Albă a explicat că, în prezent, sunt vizaţi de sancţiuni şapte oficiali din Venezuela care au subminat procesele democratice, au comis acte de violenţă sau abuzuri împotriva drepturilor omului.

"Oficialii din Venezuela care încalcă drepturile omului şi care sunt implicaţi în acte de corupţie nu vor fi bineveniţi în Statele Unite, iar acum avem la dispoziţie instrumente pentru a le bloca activele şi utilizarea acestora în sistemul financiar american", a explicat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

"Suntem extrem de preocupaţi de eforturile Administraţiei din Venezuela de a escalada intimidarea adversarilor politici. Problemele Venezuelei nu pot fi soluţionate prin criminalizarea acţiunilor opoziţiei", a adăugat Earnest.

Ministrul venezuelan de Externe, Delcy Rodriguez, a declarat că Administraţia de la Caracas va lua măsuri simetrice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici