Statele Unite sunt prima ţară cu peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în Statele Unite a depăşit pragul de 100.000, vineri seara. Infecţiile s-au răspândit rapid în toate statele şi numărul de cazuri confirmate zilnic este în continuă creştere.

5232 afișări
Imaginea articolului Statele Unite sunt prima ţară cu peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Statele Unite sunt prima ţară care are peste 100.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Începând de vineri seara, SUA au cel puţin 102,325 de cazuri confirmate de coronavirus şi 1,591 de persoane au murit, potrivit datelor World Meters.

La mai bine de două luni de când a fost raportat primul caz de coronavirus în SUA, ţara a devenit epicentrul pandemiei globale, depăşind China şi Italia. Virusul a lovit New York şi Washingtonul în mod deosebit, dar s-a răspândit în toate cele 50 de state, scrie CNN.

Chicago, Detroit şi New Orleans înregistrează o creştere rapidă a cazurilor, iar oficialii din domeniul sănătăţii cer suplimentarea de resurse medicale pentru a face faţă numărului mare de persoane infectate.

Numărul deceselor în ţară a ajuns la 1.591, mult mai mic decât în Italia, China sau Spania, dar medicii spun că acestea ar putea creşte, mai ales că sistemul medical se confruntă cu o criză de echipament.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 296 de noi decese în SUA.

Cel mai mare număr de persoane care şi-au pierdut viaţa în cursul zilei de vineri, rămâne Italia, cu 919 decese, urmată de Spania cu 773 decese şi Franţa 299.

Numărul total al deceselor rămâne cel mai ridicat în Italia, 9.134, urmat de Spania – 513, şi China – 3292.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici