Numeroase companii suspendă zborurile spre Israel. Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă evitarea zborurilor spre Israel. Reacţia oficialilor israelieni

Companiile aeriene Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanţi Hamas în contextul conflictului cu armata israeliană.

2256 afișări
Imaginea articolului Numeroase companii suspendă zborurile spre Israel. Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă evitarea zborurilor spre Israel. Reacţia oficialilor israelieni

Statele Unite suspendă, 24 de ore, toate zborurile avioanelor de pasageri spre Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 23:30 - Tarom a suspendat temporar zborurile spre Tel Aviv

Tarom a anuţat marţi seara anularea cursei RO 153/4 Bucureşti - Tel Aviv - Bucureşti, "pentru că nu putea fi operată în siguranţă", anunţă compania într-un comunicat.

 

UPDATE 22:28 - Ministrul israelian al Transporturilor: Nu există motive pentru suspendarea zborurilor spre Israel

Ministrul israelian al Transporturilor a afirmat marţi că nu există "niciun motiv" pentru suspendarea zborurilor spre Israel, potrivit unor declaraţii redate de purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aeronautice Civile Israeliene, relatează AFP.

Mai multe companii aeriene americane şi europene au decis să-şi anuleze zborurile prevăzute în următoarele zile din cauza unor îngrijorări privind securitatea în regiune, după căderea unei rachete, marţi, la câţiva kilometri nord de aeroportul Ben Gurion de la Tel Aviv.

"Ministrul Transporturilor Israel Katz a contactat în această seară companiile americane pentru a le explica că decolarea şi aterizarea pe aeroportul Ben Gurion nu prezintă nicio problemă de securitate nici pentru aparate, nici pentru pasageri", a anunţat purtătorul de cuvânt.

"Nu există niciun motiv pentru ca societăţile americane să-şi anuleze zborurile şi să cedeze terorismului", a adăugat el, citându-l pe ministrul Israel Katz.

UPDATE 22:01 Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă evitarea zborurilor spre Israel

Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană recomandă companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană (AESA) a luat această decizie după un atac cu rachete care a avut loc în apropierea aeroportului din Tel Aviv.

"Am decis suspendarea zborurilor până la noi ordine, urmărim situaţia îndeaproape", a comunicat compania Air France.

La rândul său, compania germană Lufthansa a anunţat suspendarea zborurilor spre Israel timp de 36 de ore.

Companiile Delta Airlines, US Airways şi United Airlines au anulat mai multe zboruri spre Israel în cursul zilei de marţi.

Decizii similare au luat companiile Brussels Airlines, EasyJet, Air Canada şi KLM.

Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA) a interzis toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, timp de 24 de ore, din cauza conflictului între armata israeliană şi mişcarea Hamas. "Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane", anunţă Autoritatea aeronautică americană. Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

"O casă a fost distrusă de o rachetă căzută în zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion", au confirmat autorităţile israeliene.

Mişcarea islamistă Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian în ultimele zile, unele căzând în apropierea Aeroportului Ben Gurion din Tel Aviv. Confruntările dintre Israel şi Hamas s-au soldat cu moartea a aproximativ 600 de palestinieni şi a circa 30 de israelieni, inclusiv 27 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici