SUA exclud relaxarea sancţiunilor impuse Rusiei: Dacă ar trebui să facem ceva, probabil ne-am gândi să fim mai duri

SUA exclud relaxarea sancţiunilor impuse Rusiei în contextul rolului pe care l-a avut în criza ucraineană, a declarat, vineri, Gary Cohn, consilierul preşedintelui american, Donald Trump, cu prilejul summitului G7 din Italia, informează AFP.

938 afișări
Imaginea articolului SUA exclud relaxarea sancţiunilor impuse Rusiei: Dacă ar trebui să facem ceva, probabil ne-am gândi să fim mai duri

SUA exclud relaxarea sancţiunilor impuse Rusiei: Dacă ar trebui să facem ceva, probabil ne-am gândi să fim mai duri

"Nu relaxăm sancţiunile. Dacă ar trebui să facem ceva, probabil ne-am gândi să fim mai duri cu Rusia. Preşedintele doreşte menţinerea sancţiunilor. Şi a spus clar în ce condiţii s-ar putea renunţa la sancţiuni. Nu vreau să existe nici cea mai mică îndoială cu privire la acest subiect", a declarat consilierul economic al preşedintelui Donald Trump, Gary Cohn.

Vineri dimineaţă, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, le-a cerut" tuturor membrilor G7" să reafirme politica de sancţiuni.

"De la ultimul summit G7, din Japonia (în 2016), nu am observat nimic care să justifice o schimbare a politicii noastre privind sancţiunile la adresa Rusiei. Din acest motiv fac un apel la ceilalţi lideri G7 să reconfirme această politică", a declarat Donal Tusk.

Rusiei i s-au impus sancţiuni internaţionale în urma anexării Peninsulei Crimeea, în anul 2014, şi a sprijinului acordat rebelilor proruşi din estul Ucrainei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici