Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare: Suedia anunţă că nu va semna acordul

Suedia a informat vineri că nu va semna acordul Naţiunilor Unite privind intezicerea armelor nucleare, ministrul suedez de Externe argumentând că acesta "nu este pregătit în forma actuală", relatează site-ul publicaţiei The Washington Post.

3795 afișări
Imaginea articolului Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare: Suedia anunţă că nu va semna acordul

Tratatul ONU privind interzicerea armelor nucleare: Suedia anunţă că nu va semna acordul

Ministrul suedez de Externe, Margot Wallstrom, a declarat că textul nu are "nicio definiţie clară privind armele nucleare şi există mai multe probleme care trebuie adresate".

Wallstrom a mai adăugat că nu există o majoritate în Parlamentul suedez care să semneze convenţia.

Guvernul condus de social-democraţi s-a arătat divizat iniţial în privinţa problemei, fiind de părere că o decizie în acest sens ar putea afecta relaţiile cu NATO, din care Suedia nu face parte.

Aceasta a adăugat că Guvernul va continua "eforturile privind dezarmarea nucleară" şi că va "lucra pentru a interzice armele nucleare" din rolul de observator.

Wallstrom a mai afirmat că "Suedia este o voce puternică pentru o lume fără arme nucleare."

Într-un comunicat al Ministerului suedez de Externe, este specificat faptul că Suedia consideră dezarmarea nucleară o prioritate, iar "ameninţarea reprezentată de armele nucleară este mai mare în momentul de faţă".

Specialiştii consideră că la momentul actual există aproximativ 15.000 de arme nuclear pe glob. În contextul tensiunilor actuale privind Iranul şi testele efectuate de Coreea de Nord, Naţiunile Unite consideră că riscul privind un potenţial atac nuclear se află la cel mai înalt nivel de la Războiul Rece.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici