Surse: Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit asupra unor măsuri de reducere a tensiunilor

Reprezentanţii Coreei de Nord şi cei ai Coreei de Sud au ajuns, luni, la un acord pentru diminuarea tensiunilor, la finalul negocierilor iniţiate după recentele schimburi de focuri de la frontiera comună, afirmă surse citate de agenţia sud-coreeană Yonhap.

827 afișări
Imaginea articolului Surse: Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit asupra unor măsuri de reducere a tensiunilor

Surse: Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit asupra unor măsuri de reducere a tensiunilor

"Reprezentanţii celor două Corei au finalizat discuţiile destinate diminuării tensiunilor, ajungând la un acord", a declarat un oficial sud-coreean citat de agenţia Yonhap.

Negocierile au avut loc în oraşul de frontieră Panmunjom şi au durat peste 43 de ore, în sesiuni desfăşurate timp de trei zile.

Delegaţia nord-coreeană a fost condusă de consilierul militar al preşedintelui Kim Jong-Un, iar cea sud-coreeană de consilierul pentru securitate al preşedintelui Park Geun Hye.

Guvernul Coreei de Sud va face un anunţ oficial despre rezultatul discuţiilor.

Armata nord-coreeană a lansat joi patru obuze în Coreea de Sud, în contextul în care Guvernul de la Seul a refuzat să oprească difuzoare de la frontiera comună folosite pentru transmiterea mesajelor propagandiste. În replică, militarii sud-coreeni au lansat 29 de obuze de artilerie. Potrivit adjunctului ministrului sud-coreean al Apărării, Baek Seung-Joo, Coreea de Nord ar putea ataca 11 staţii de transmitere a mesajelor de propagandă instalate în zona demilitarizată instaurată după războiul intercoreean din perioada 1950-1953.

China, un aliat al regimului de la Phenian, a îndemnat ambele părţi să contribuie la reducerea tensiunilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici