Sute de turişti, majoritatea străini, evacuaţi în urma erupţiei unui vulcan, în Indonezia

Autorităţile indoneziene au trimis mai multe echipaje de salvare pentru a evacua turiştii din regiunea masivului Barujari de pe insula Lombok, după ce un vulcan din zonă a erupt marţi după-amiază, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

1530 afișări
Imaginea articolului Sute de turişti, majoritatea străini, evacuaţi în urma erupţiei unui vulcan, în Indonezia

Sute de turişti, majoritatea străini, evacuaţi în urma erupţiei unui vulcan, în Indonezia

Erupţia vulcanului Rinjani a perturbat activitatea aeroporturilor aflate pe insulele Lombok şi Bali, după ce coloana de fum, gaze şi cenuşă vulcanică s-a ridicat până la înălţimea de aproximativ 2.000 de meteri.

Agenţia indoneziană pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că echipajele de salvare au evacuat deja peste 1.100 de persoane şi se află în căutarea a câtorva sute de turişti.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al Agenţiei indoneziene pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că autorităţile "încă caută aproximativ 389 de turişti, în mare parte turişti străini".

Până la această oră nu există informaţii despre persoane rănite sau decedate în urma erupţiei.

O zonă întinsă din jurul vulcanului a fost acoperită cu un strat subţire de cenuşă vulcanică, însă satele şi oraşele de pe insulă nu au fost în pericol, a precizat Nugroho.

Rinjani este unul dintre cei aproximativ 130 de vulcani activi din Indonezia şi o populară destinaţie turistică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici