Saleh Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, ARESTAT la Bruxelles. Alţi doi islamişti au fost capturaţi în viaţă, iar un alt presupus terorist a fost împuşcat mortal - GALERIE FOTO, VIDEO

Trei presupuşi terorişti, inclusiv Salah Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, au fost arestaţi în operaţiunile poliţiei desfăşurate vineri după-amiază la Bruxelles, afirmă surse citate de presa belgiană.

28396 afișări
Imaginea articolului Saleh Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, ARESTAT la Bruxelles. Alţi doi islamişti au fost capturaţi în viaţă, iar un alt presupus terorist a fost împuşcat mortal  - GALERIE FOTO, VIDEO

Teroristul Saleh Abdeslam, căutat pentru implicarea în atentatele de la Paris, ARESTAT în Bruxelles după un schimb de focuri cu poliţia belgiană (Imagine: express.co.uk/ EPA)

GALERIE FOTO

Charles Michel confirmă arestarea teroristului Salah Abdeslam

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris.

"Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande.

"În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.

"Este vorba de o anchetă care va avea rezultate foarte importante în campania de combatere a terorismului şi în apărarea principiilor democratice", a adăugat Michel, precizând că, în total, au fost efectuate peste 100 de percheziţii şi 58 de reţineri.

"Foarte importantă este şi cooperarea dintre Belgia şi Franţa în acest dosar", a subliniat Charles Michel.

Operaţiunile efectuate în Bruxelles au ca rezultat arestarea a trei islamişti, inclusiv Abdeslam

Primul militant islamist arestat este Salah Abdeslam, suspectat de implicare directă în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, unde membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au omorât 130 de persoane.

Împreună cu Abdeslam a fost arestat şi Soufiane Kayal, un islamist care avea legături cu Mohamed Belkaid, algerianul împuşcat mortal de poliţie în operaţiunile desfăşurate marţi în capitala Belgiei.

Identitatea celui de-al treilea suspect nu se cunoaşte.

Un alt presupus militant islamist a fost împuşcat mortal de poliţie în cursul unei descinderi efectuate vineri după-amiază în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

 

 

O imagine pare să surprindă arestarea lui Salah Abdeslam

O imagine care surprinde arestarea preventivă a teroristului Salah Abdeslam a fost difuzată de presa franceză şi belgiană.

Imaginea, apărută prima dată la postul francez BFM TV, surprinde un suspect încătuşat şi având o glugă pe cap, înainte de a fi urcat într-o maşină a poliţiei.

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei şi Parchetul General de la Bruxelles.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Operaţiunile antiteroriste continuă în mai multe zone din Bruxelles

Operaţiunile antiteroriste continuau, vineri seară, în mai multe zone din Bruxelles, unde au fost auzite detonări de grenade, anunţă surse citate de ziarul francez Le Monde.

Trei detonări de grenade, fără schimburi de focuri, au fost auzite vineri seara (în jurul orei 20:00, ora României) după capturarea lui Salah Abdeslam, în cartierul Molenbeek din Bruxelles, a transmis corespondentul Le Monde.

Conform unor surse, cel puţin un suspect este în continuare în libertate.

Autorităţile din Belgia confirmă arestarea lui Salah Abdeslam

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei şi Parchetul General de la Bruxelles.

"L-am capturat", a transmis, prin Twitter, Theo Francken, secretar de stat pentru Migraţie şi Azil.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Un alt islamist a fost împuşcat mortal de poliţie, iar altul este rănit.

"Parchetul General confirmă arestarea lui Salah Abdeslam în zona Molenbeek din Bruxelles", conform unui comunicat remis vineri seară.

Salah Abdeslam a fost rănit şi arestat preventiv în cursul unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles.

Poliţia a tras focuri de armă şi a utilizat grenade în confruntările cu teroristul.

Amprentele digitale ale lui Salah Abdeslam fuseseră găsite într-un apartament din Bruxelles.

În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015.

Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici