NEWS ALERT  Tragedie în Grecia. Cel puţin 38 de persoane au murit şi zeci sunt rănite după ce două trenuri s-au ciocnit

Un tren de pasageri şi un tren de marfă care venea din sens opus s-au ciocnit miercuri dimineaţă într-un accident violent în nordul Greciei, provocând moartea a 38 de persoane şi rănirea a cel puţin 85, au anunţat autorităţile greceşti, relatează AP.

18901 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Grecia. Cel puţin 38 de persoane au murit şi zeci sunt rănite după ce două trenuri s-au ciocnit

Tragedie în Grecia. Cel puţin 26 de persoane au murit şi zeci sunt rănite după ce două trenuri s-au ciocnit / foto: AP

UPDATE 16:00 Ministrul Transporturilor din Grecia a demisionat

UPDATE 15:00 Zile de doliu în Grecia

UPDATE 12:30 Numărul morţilor a crescut la 38

„Este o tragedie teribilă şi greu de înţeles”, a spus ministrul adjunct grec al Sănătăţii, Mina Gaga. Potrivit operatorului feroviar Hellenic Train, la bord se aflau aproximativ 350 de pasageri: cel mai recent bilanţ al pompierilor, care încă lucrează pentru a căuta supravieţuitori, este de 38 de morţi şi cel puţin 85 de răniţi. Dintre aceştia, 53 au rămas în unităţi sanitare, în timp ce ceilalţi au fost externaţi. Potrivit unor surse de la spitalul din oraşul apropiat Larissa, cel puţin 25 de persoane au fost grav rănite.

UPDATE 08:00 Cel puţin 32 de morţi şi zeci de răniţi în urma coliziunii

Cel puţin 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 85 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Tempe, în centrul Greciei, au anunţat pompierii.

Konstantinos Agorastos, guvernatorul regiunii Thessalia, a precizat că aproximativ 194 de pasageri au fost evacuaţi în siguranţă spre Salonic cu autobuze.

UPDATE 06:45 Numărul victimelor creşte

Alte trei persoane au murit în urma teribilului accident feroviar petrecut în Grecia. 

Oficialii spitalului din oraşul apropiat Larissa au declarat că cel puţin 25 de persoane au suferit răni grave.

„Procesul de evacuare se desfăşoară în condiţii foarte dificile din cauza gravităţii coliziunii dintre cele două trenuri”, a declarat Vassilis Varthakoyiannis, purtător de cuvânt al serviciului grec de stingere a incendiilor.

UPDATE 05:15 Carnagiu pe şine

Un tren despre care transporta aproximativ 350 de pasageri a lovit un tren de marfă. Deocamdată nu se ştie ce a provocat coliziunea.

Trenul de pasageri circula între Salonic şi Larissa.

Cel puţin 26 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alte zeci de persoane sunt rănite, conform serviciilor de urgenţă greceşti.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Mai multe vagoane au deraiat şi cel puţin trei au luat foc în urma coliziunii în apropiere de Tempe, la aproximativ 380 de kilometri la nord de Atena. Oficiali ai spitalului din oraşul vecin Larissa au declarat că cel puţin 25 de persoane au suferit răni grave.

"Procesul de evacuare este în curs de desfăşurare şi se desfăşoară în condiţii foarte dificile din cauza gravităţii coliziunii dintre cele două trenuri", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de pompieri Vassilis Varthakoyiannis.

Unităţile spitaliceşti folosite pentru tratarea victimelor arse au fost alertate în zonă, a precizat el, iar zeci de ambulanţe au fost implicate în eforturile de salvare.

Pasagerii care au suferit răni minore sau care nu au fost răniţi au fost transportaţi cu autobuzul la Salonic, la 130 de kilometri nord de locul incidentului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici