Trei morţi şi cinci dispăruţi în urma ploilor torenţiale din Japonia. Ordin de evacuare pentru 50.000 de oameni

Cel puţin trei persoane au murit în Japonia în urma ploilor torenţiale care au afectat joi regiunea meridională Kyushu, impunând emiterea unui ordin de evacuare a 50.000 de persoane, potrivit autorităţilor şi presei nipone.

190 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi cinci dispăruţi în urma ploilor torenţiale din Japonia. Ordin de evacuare pentru 50.000 de oameni

Trei morţi şi cinci dispăruţi în urma ploilor torenţiale din Japonia. Ordin de evacuare pentru 50.000 de oameni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de intervenţie din cadrul prefecturii din Kumamoto au menţionat numeroase alunecări de teren şi blocarea mai multor persoane în locuinţele lor din cauza torentelor de nămol care au inundat străzile.

Guvernul a mobilizat Forţele de autoapărare (numele armatei japoneze) pentru a acorda ajutor, după ce cantităţile de apă căzute între miezul nopţii şi ora locală 08.00 au atins în anumite zone 50 de centimeri în regiunea situată în centrul insulei Kyushu (sud-vest).

"În regiunile Kumamoto şi Oita (estul insulei Kyushu - n.red.), se înregistrează ploi puternice fără precedent", a anunţat agenţia naţională de meteorologie, avertizând populaţia cu privire la această situaţie exceţională.

Trei persoane - femei cu vârste între 70 şi 80 de ani - au murit în regiune, în timpul ploilor care le-au distrus locuinţele, potrivit unui oficial al prefecturii.

Autorităţile locale au fost de asemenea anunţate cu privire la dispariţia a cinci persoane, printre care un bărbat luat de ape în oraşul Aso.

Circa 50.000 de persoane au primit odine de evacuare, potrivit presei japoneze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici