Donald Trump analizează posibilitatea expulzării unor diplomaţi ruşi în legătură cu atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion rus

Preşedintele american Donald Trump ia în considerarea posibilitatea de a expulza câţiva diplomaţi ruşi din Statele Unite în semn de solidaritate cu Marea Britanie în legătură cu atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus, a declarat o sursă familiară cu subiectul.

411 afișări
Imaginea articolului Donald Trump analizează posibilitatea expulzării unor diplomaţi ruşi în legătură cu atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion rus

Trump analizează posibilitatea expulzării unor diplomaţi ruşi în legătură cu atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion rus

Un anunţ pe această temă ar putea fi făcut chiar luni, a adăugat sursa citată, precizând că decizia Washingtonului ar putea depinde de răspunsul statelor europene la atacul neurotoxic, informează agenţia de ştiri Reuters.

Ţările membre UE au convenit vineri să adopte noi măsuri punitive împotriva Rusiei după atacul neurotoxic în urma căruia fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost grav răniţi, fiind în continuare în stare critică.

Raj Shah, purtător de cuvânt al Casei Albe, a anunţat anterior că Statele Unite sunt solidare cu Marea Britanie şi condamnă "revoltătoarea acţiune" a Rusiei şi studiază modul în care ar putea răspunde la atacul neurotoxic, însă a refuzat să ofere mai multe detalii.

Guvernul de la Londra susţine că Moscova se află în spatele atacului neurotoxic care l-a vizat în orăşelul britanic Salisbury pe Serghei Skripal, un fost agent secret rus, şi pe fiica acestuia, Iulia.

Pe lângă expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi şi sistarea contactelor la nivel înalt, un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May a declarat că Londra analizează şi posibilitatea luării de alte măsuri.

Aceasta este cea mai gravă criză dintre Rusia şi Marea Britanie din ultimii ani. Moscova a negat orice implicare în atacul neurotoxic din Salisbury şi, în replică, a dispus expulzare a 23 de diplomaţi britanici. Preşedintele rus Vladimir Putin a catalogat acuzaţiile drept "lipsite de sens".

Administraţia de la Moscova a atenţionat Marea Britanie, transmiţându-i recomandarea de a nu ameninţa o "putere nucleară" precum Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici