Video Trump îşi apără o afirmaţie ofensatoare despre moderatoarea dezbaterii republicane de la Fox News - VIDEO

Candidatul republican Donald Trump a apărat duminică o afirmaţie ofensatoare pe care le-a făcut vineri la CNN despre Megyn Kelly de la Fox News, care a moderat prima dezbatere republicană joi noaptea, afirmând că multe directoare de-ale sunt nişte femei "fenomenale", relatează DPA online

590 afișări

Trump a încercat astfel să limiteze consecinţele negative ale afirmaţiilor pe care le-a făcut vineri, într-un interviu pentru CNN, când a sugerat că jurnalista de la Fox News se afla în perioada menstruaţiei. În timpul dezbaterii, Kelly l-a luat pe Trump la întrebări despre unele afirmaţii misogine pe care le-a făcut în trecut.

Aceste comentarii ale magnatului l-au determinat pe Erick Erickson, redactorul-şef al blogului conservator RedState.com, să-i retragă lui Trump invitaţia la reuniunea unor activişti de bază, iar pe principalul consilier politic al candidatului miliardar să se retragă din campanie.

"Mă refeream la nas, urechi", a declarat Trump pentru emisiunea "This Week" de la postul ABC News. "Sunt nişte afirmaţii foarte obişnuite. Şi numai un pervers s-ar gândi la ce au spus oamenii. Unii oameni au spus că doar un pervers ar gândi aşa", a subliniat el.

Kelly l-a întrebat pe Trump ce a vrut să spună folosind cuvinte ca "porci graşi, câini, nătângi şi animale dezgustătoare".

Întrebarea l-a înfuriat pe Trump, care a scris ulterior, într-un mesaj postat pe Twitter, că Kelly "nu este prea bună sau profesionistă".

Însă din cauza comentariului de vineri i-a fost retrasă invitaţia la conferinţa conservatoare.

"Puteai să vezi cum îi ieşea sânge din ochi. Sânge ieşind din ea de oriunde", a declarat Trump vineri pentru CNN.

Erick Erickson de la RedState.com, gazda unui eveniment conservator care durează două zile, la Atlanta, a declarat sâmbătă că această afirmaţie a lui Trump "întrece măsura" şi i-a interzis să participe la eveniment.

Trump, un magnat în domeniul imobiliar şi favoritul Partidului Republican în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016, a declarat că a avut relaţii bune de lucru cu femei şi că afirmaţia sa nu ar fi trebuit să fie interpretată ca atât de ofensatoare. "Am multe (directoare) executive care sunt femei. Fac o treabă fenomenală", a declarat el duminică pentru ABC News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici