Un lider al filialei siriene a Al-Qaida şi alţi doi terorişti au murit într-un raid aerian

Un lider al grupului terorist Frontul Al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, şi alţi doi militanţi islamişti au murit în urma unui raid aerian efectuat în Siria, însă nu se ştie dacă a fost un bombardament al coaliţiei internaţionale conduse de SUA sau de unul al Rusiei, anunţă OSDO.

2028 afișări
Imaginea articolului Un lider al filialei siriene a Al-Qaida şi alţi doi terorişti au murit într-un raid aerian

Un lider al filialei siriene a Al-Qaida şi alţi doi terorişti au murit într-un raid aerian

Abdul Mohsen Abdallah Ibrahim al-Charekh, un lider terorist saudit care avea numele de gherilă Sanafi al-Nasr, a murit joi, într-un raid aerian efectuat în oraşul sirian Dana. În bombardament au decedat alţi doi combatanţi terorişti, un alt saudit şi un marocan, amândoi membri ai Frontului al-Nusra, filiala siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Al-Charekh era liderul pentru operaţiuni al grupului terorist Frontul al-Nusra.

Potrivit unui oficial american citat de Fox News, presupusul terorist a fost eliminat de o dronă a Statelor Unite. Informaţia nu poate fi confirmată din alte surse.

Rusia efectuează de la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Rami Abdurrahman, directorul organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), a declarat că nu este clar dacă raidul aerian a fost efectuat de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite ori de către aviaţia militară rusă.

Un terorist egiptean a scăpat cu viaţă în urma bombadramentului.

Potrivit OSDO, cei patru terorişti fuseseră trimişi în Siria prin ordinul direct al lui Ayman al-Zawahiri, liderul organizaţiei Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici