Un român şi alţi şase membri ai unui convoi ONU au fost răpiţi în Libia şi apoi eliberaţi. Oficial din cadrul forţelor libiene de securitate: Sunt teferi

Mai mulţi indivizi înarmaţi au atacat un convoi ONU în apropiere de oraşul libian Zawiyah şi au luat ostatici şapte membri ai misiunii ONU, inclusiv un român, pentru ca ulterior să-i elibereze nevătămaţi, potrivit site-ului cotidianului Daily Mail.

660 afișări
Imaginea articolului Un român şi alţi şase membri ai unui convoi ONU au fost răpiţi în Libia şi apoi eliberaţi. Oficial din cadrul forţelor libiene de securitate: Sunt teferi

Un român, membru al unui convoi ONU, a fost răpit pentru scurt timp în Libia

Najmi al-Nakoua, un oficial din cadrul forţelor libiene de securitate a declarat că atacul a avut loc în apropiere de oraşul Zawiyah, aflat la aproximativ 50 de kilometri vest de capitala Libiei, Tripoli.

Ostatici au fost "eliberaţi şi sunt toţi teferi" după câteva ore de la atac, a precizat generalul Najmi al-Nakoua.

Misiunea Naţiunilor Unite de Asistenţă în Libia (UNSMIL) a confirmat incidentul, comunicând că a intrat în contact cu membrii convoiului şi aceştia sunt în siguranţă.

Abdallah al-Lafi, un oficial libian implicat în negocierile care au dus la eliberarea personalului ONU, a declarat că ostatici sunt la o secţie de poliţie din localitatea Surman, urmând ca ulterior să călătorească la Tripoli.

Cinci bărbaţi, inclusiv un român, şi două femei, făceau parte din convoiul ONU care a fost atacat de trei indivizi.

al-Lafi a mai declarat că atacatorii au răpit personalul ONU cu scopul de a negocia eliberarea unor rude închise la Tripoli.

Membrii personalului diplomatic şi cetăţenii străini au fost în mod regulat vizaţi de tentative de răpire după prăbuşirea regimului Gaddafi.

Până în anul 2014, cele mai multe reprezentanţe diplomatice, inclusiv misiunea ONU în Libia, au părăsit ţara şi operează din statele vecine.

Sediul UNSMIL este în oraşul Tunis, capitala Tunisiei, însă membrii misiunii întreprind deseori călătorii în Libia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici