Uniunea Europeană condamnă anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene de către Rusia

"Liderii celor 27 de state membre condamnă anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene. Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte niciodată farsele de referendumuri. Nu vom recunoaşte niciodată anexarea ilegală", a declarat Charles Michel, într-un mesaj postat pe Twitter.

123 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană condamnă anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene de către Rusia

"Anunţul privind anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia reprezintă o încălcare majoră a legislaţiei internaţionale şi a Cartei ONU. Nicio farsă de referendum nu poate justifica o asemenea acţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei şi suveranitatea ţării nu sunt negociabile. Susţinerea Uniunii Europene pentru Ucraina rămâne fermă", a afirmat, la rândul său, Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezental UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Respingem ferm şi condamnăm fără echivoc anexarea ilegală de către Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson. Prin subminarea în mod deliberat a ordinii internaţionale bazate pe reguli şi prin încălcarea flagrantă a drepturilor fundamentale ale Ucrainei la independenţă, suveranitate şi integritate teritorială, principii esenţiale prevăzute în Carta ONU şi în legislaţia internaţională, Rusia periclitează securitatea mondială", anunţă Consiliul European, conform unui comunicat postat pe site-ul oficial şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Nu recunoaştem şi nu vom recunoaşte niciodată referendumurile ilegale orchestrate de Rusia ca pretext pentru încălcarea în continuare a independenţei Ucrainei, a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, nici rezultatele falsificate şi ilegale. Nu vom recunoaşte niciodată această anexare ilegală. Deciziile sunt nule şi goale şi nu pot produce niciun efect juridic. Crimeea, Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk fac parte din Ucraina. Le cerem tuturor statelor şi organizaţiilor internaţionale să respingă fără echivoc anexarea ilegală", subliniază Consiliul European, reafirmând că Uniunea Europeană este în mod hotărât de partea Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici