Uraganul Maria s-a intensificat, fiind avansat la categoria cinci

Uraganul Maria a urcat la categoria cinci devenind ”extrem de periculos”, conform meteorologilor americani, citaţi de BBC News.

975 afișări
Imaginea articolului Uraganul Maria s-a intensificat, fiind avansat la categoria cinci

Uraganul Maria s-a intensificat, fiind avansat la categoria patru

Furtuna se îndreaptă spre Insulele Leeward din Caraibe. Acesta urmează acelaşi traseu precum uraganul Irma, ce a devastat regiunea Insulelor Caraibe cu o lună în urmă.

În doar câteva ore, furtuna a crescut în intensitate de la gradul doi la gradul cinci.

Luni după-amiaza, uraganul Maria se deplasa cu o viteză de 200 km/oră.

Acesta este aşteptat să atingă ţărmul insulelor Leeward luni în jurul orei locale 20:00 ( marţi, 09:00, ora României).

Guvernatorul statului Puerto Rico a declarat stare de urgenţă înaintea apariţiei uraganului.

Avertizări privind uraganul Maria au fost emise pentru insulele Guadalupe, Dominica. St. Kitts şi Nevis, Montserrat. St. Lucia şi Insulele Virgine Britanice şi ale SUA.

Unele dintre insulele acestea însă se refac după ce au fost afectate de uraganul Irma, o furtună de catagoria cinci în urma căreia cel puţin 37 de persoane au decedat, iar pagubele produse au fost de miliarde de dolari.

Insulele Leeward includ insulele Antigua şi Barbuda.

Centrul Naţional al SUA pentru uragane a avertizat în privinţa ploilor puternice cauzate de uragan ce ar putea provoca inundaţii puternice şi alunecări de teren.

În Guadalupe, şcoli, clădiri guvernamentale şi centre comerciale au fost evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici