(VIDEO)"Maşinăriile morţii ale lui Putin" care au devastat Ucraina. Cum s-au apărat ucrainenii?

De la termobarice la rachete hipersonice, ruşii au terorizat Ucraina vreme de 100 zile. Ucrainenii au pierdut Donbassul, dar reuşesc să-şi apere restul ţării cu armamentul occidental livrat de statele membre NATO, dar mai ales, datorită curajului lor.

951 afișări
Imaginea articolului (VIDEO)"Maşinăriile morţii ale lui Putin" care au devastat Ucraina. Cum s-au apărat ucrainenii?

"Maşinăriile" lui Putin 

 

1. TOS-1 -   lansator de rachete multiple, capabil să tragă cu rachete termobarice 

2.S-300 - sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă de acţiune

3.9K720 Iskander -  sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune 

4.T-90 - tanc de luptă din a treia generaţie . Foloseşte un tun principal 2A46 cu ţeavă netedă de 125 mm, dispune de un motor îmbunătăţit şi de vizor termic. Are un înveliş de protecţie compus dintr-un amestec de oţel şi compozit. Mai este dotat cu lansatoare de grenade fumigene, armură reactivă la explozivi de tip Kontakt-5 şi sistemul de blocare ATGM în infraroşu Shtora. 

5.BMP-3 -  vehicul de luptă al infanteriei  ruseşti , succesor al BMP-1 şi BMP-2 

6. Sukhoi Su-35 -un avion de luptă multirol proiectat de constructorul rus Suhoi, şi introdus în 2014. Este un avion uşor de manevrat, cu un singur loc, bimotor , proiectat de Biroul de Proiectare Sukhoi şi construit de Uzina de Avioane Komsomolsk-on-Amur (103 active în prezent)

7.Mil Mi-24 - Elicopterul de asalt combină capacităţile ofensive cu cele de transport limitat (8 pasageri)

8.Moskva -  a fost un crucişător cu rachete dirijate al Marinei Ruse, scufundat de rachetele ucrainene Neptun pe 14 aprilie 2022.  

9. 3M22 Zircon -  este o rachetă de croazieră hipersonică care atinge o viteză de 5 ori mai mare decât cea a sunetului şi nu poate fi detectată pe radar. 

 

 

 

 

Cum s-au apărat ucrainenii? 

1. "Sfântul" Javelin - lansator portabil de rachete anti-tanc de fabricaţie americană. Ucrainenii l-au poreclit în glumă Sfânt căci au distrus numeroase tancuri şi vehicule blindate ruseşti ce ar fi pus în pericol vieţile a mii de civili ucraineni.

 

2. Stinger - lansator portabil de rachete anti-aeriene de fabricaţie americană

 

 

3. NLAW - lansator portabil de rachete anti-aeriene de fabricaţie anglo-suedeză 

 

 

4. Bayraktar - dronă de fabricaţie turcească care a provocat coşmaruri trupelor ruse invadatoare.

 

5. Rachetele ucrainene Neptun care au scufundat crucişătorul rus Moskva.

 

6. Lansatoare de rachete multiple M142 HIMARS şi M270 MLRS - în curând, americanii şi britanicii le vor livra ucrainenilor pentru a lansa rachete de rază medie, cu scopul de a alunga invadatorii ruşi de pe teritoriul ucrainean.

 

 

7. Devotamentul, curajul, patriotismul ucrainean şi dragostea de ţară sunt poate cele mai importante. Spiritul înflăcărat de luptă al ucrainenilor care vor doar să-şi apere patria nu se compară cu nicio tehnologie militară de ultimă generaţie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici