Vladimir Putin ameninţă Ucraina cu o ripostă după atacul care a vizat podul dintre Crimeea şi Rusia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat, luni, că armata rusă pregăteşte o ripostă la atacul forţelor ucrainene asupra Podului Kerci, care face legătura între Crimeea şi Rusia, un incident soldat cu moartea a doi civili pe care liderul de la Kremlin l-a numit "act terorist".

1254 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin ameninţă Ucraina cu o ripostă după atacul care a vizat podul dintre Crimeea şi Rusia

Vladimir Putin ameninţă Ucraina cu o ripostă după atacul care a vizat podul dintre Crimeea şi Rusia

"Sigur că va urma o ripostă a Rusiei. Ministerul Apărării pregăteşte propuneri adecvate", a declarat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass şi de cotidianul Le Monde.

"Ţinând cont că este al doilea atac terorist asupra Podului Crimeea, aştept propuneri concrete pentru îmbunătăţirea securităţii acestui obiectiv de infrastructură de importanţă strategică", a precizat Vladimir Putin.

Conform Comitetului antiterorist de la Moscova, Podul Kerci a fost atacat cu două ambarcaţiuni ucrainene dirijate de la distanţă. Atacul atribuit Ucrainei s-a soldat cu moartea a doi civili şi rănirea unui copil.

Podul nu a suferit avarii majore. Un oficial ucrainean a declarat pentru CNN, sub protecţia anomimatului, că atacul asupra Podului Kerci a fost comis de Serviciul ucrainean de Securitate (SBU) în colaborare cu Forţele Navale Ucrainene. La nivel oficial, Administraţia de la Kiev nu a recunoscut responsabilitatea pentru atac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici