Vladimir Putin consideră că UE este cea care ameninţă şi şantajează Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că europenii sunt cei care folosesc "ameninţările şi şantajul", ca răspuns la acuzaţiile potrivit cărora Rusia a exercitat presiuni pentru ca Ucraina să abandoneze acordul cu UE.

336 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin consideră că UE este cea care ameninţă şi şantajează Ucraina

Vladimir Putin consideră că UE este cea care ameninţă şi şantajează Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În legătură cu presiunile. Când am aflat că Ucraina va suspenda - nu va închide, ci va suspenda - negocierile cu Uniunea Europeană (...), am auzit ameninţări din partea partenerilor noştri europeni împotriva Ucrainei, până la favorizarea manifestaţiilor în masă", a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă.

"Iată presiunea, iată şantajul", a adăugat preşedintele rus.

"Vom vedea în zilele următoare dacă Ucraina şi Guvernul ucrainean cedează acestui şantaj", a adăugat el.

"Preşedintele ucrainean a propus negocieri tripartite (Ucraina-Rusia-UE). Suntem pregătiţi să participăm la asemenea negocieri şi aceasta va fi, într-o oarecare măsură, o testare serioasă a intenţiilor partenerilor noştri europeni", a declarat el.

Referindu-se la avertismentele lansate de Moscova Kievului în ultimele săptămâni în legătură cu consecinţele comerciale pe care le-ar avea un acord de asociere între Ucraina şi UE, Putin a subliniat că nu este o problemă "politică, ci economică".

Acest ultim argument a fost avansat cu câteva ore mai devreme la Kiev de către premierul ucrainean Mikola Azarov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici