William Barr, nominalizat de Trump să ocupe funcţia de Procuror General al SUA: Mueller trebuie lăsat să finalizeze ancheta privind ingerinţele electorale ruse

William Barr, care a fost nominalizat de preşedintele Donald Trump să ocupe funcţia de Procuror General al SUA, le va spune marţi senatorilor americani că procurorul special Robert Mueller trebuie lăsat să finalizeze ancheta privind ingerinţele electorale ruse, informează The Associated Press.

259 afișări
Imaginea articolului William Barr, nominalizat de Trump să ocupe funcţia de Procuror General al SUA: Mueller trebuie lăsat să finalizeze ancheta privind ingerinţele electorale ruse

William Barr, nominalizat de Trump să ocupe funcţia de Procuror General al SUA: Mueller trebuie lăsat să finalizeze ancheta privind ingerinţele electorale ruse

Potrivit unei depoziţii scrise, pregătită pentru procedura de confirmare, William Barr le va spune marţi membrilor Comisiei Juridice din Senatul SUA că este "de importanţă vitală" ca Mueller să fie lăsat să finalizeze ancheta, iar Congresul şi publicul ar trebui să afle rezultatele investigaţiei.

Barr urmează să sublinieze că Trump nu a încercat în niciun fel să obţină de la el promisiuni, asigurări sau angajamente în schimbul nominalizării sale la funcţia de Procuror General al SUA.

"Cred că este în interesul tuturor - al preşedintelui, al Congresului şi, cel mai important, al poporului american - ca această chestiune să fie rezolvată, permiţând procurorului special să îşi finalizeze activitatea", afirmă Barr în depoziţie.

El l-a descris Mueller ca fiind un fost coleg din Departamentul de Justiţie, un prieten, pe care îl cunoaşte personal şi profesional de 30 de ani.

Afirmaţiile scrise în sprijinul lui Mueller au rolul să-i liniştească pe senatorii democraţi tulburaţi de comentariile anterioare ale lui Barr cu privire la ancheta procurorului special, inclusiv un memorandum nesolicitat pe care l-a trimis anul trecut Departamentul de Justiţie, în care a criticat ancheta privind presupusa obstrucţionare a justiţiei de către preşedintele Trump.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigaţiile în acest caz.

Mai mult, Donald Trump este suspectat că i-a cerut directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi, o situaţie care ar putea fi o formă de obstrucţionare a justiţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici