Wisconsin şi 20 de alte state ale SUA, vizate de atacuri cibernetice ruse în alegerile din 2016

Wisconsin a fost unul dintre cele 21 de state pe care Guvernul federal le-a informat că au fost vizate de hackeri ruşi în timpul alegerilor din 2016, voturile din cadrul cursei prezidenţiale nefiind însă modificate, informează Reuters.

140 afișări
Imaginea articolului Wisconsin şi 20 de alte state ale SUA, vizate de atacuri cibernetice ruse în alegerile din 2016

Wisconsin şi 20 de alte state ale SUA, vizate de atacuri cibernetice ruse în alegerile din 2016

Wisconsin este unul dintre statele importante în alegerile americane pentru numărul mare de electori.

Departamentul pentru Securitate Internă a confirmat că a anunţat 21 de state că au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, însă a refuzat identificarea acestora.

Michael Haas, preşedintele Comisiei electorale din Wisconsin, a transmis că Departamentul pentru Securitate Internă a informat cele 21 de state că sistemul lor statal de vot a fost ţinta unor ”actori cibernetici ai Guvernului rus” în 2016.

Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat de asemenea că Guvernul rus ”a scrutat infrastructura alegerilor conectată la internet, căutând vulnerabilităţi specifice precum accesul la baza de date a buletinelor de vot, dar încercarea de a exploata aceste părţi slabe a fost una nereuşită”, a transmis Haas.

Departamentul de Securitate Internă a transmis Congresului în iunie că 21 de state au fost vizate în timpul cursei prezidenţiale din 2016, dar nu există însă dovezi că voturile ar fi fost manipulate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici