Video Gândurile lui Cristoiu: Ca să iasă din mizeria în care a intrat, Klaus Iohannis a lansat o diversiune de doi lei

  • Ion Cristoiu: Lui Klaus Iohannis nu-i cădeau nici galoanele, nici tresele dacă SRI răspundea la solicitarea liderului PSD, Marcel Ciolacu
  • Ion Cristoiu: Ca să iasă din mizeria în care a intrat, dl Iohannis a revenit şi nu mai acuză PSD de trădare naţională, ci de un troc politic cu UDMR.
  • Ion Cristoiu: E o diversiune din asta de doi lei, pregătită. Mi se pare o continuare a unei campanii care nu-i face onoare nici preşedintelui, nici SRI, nici PNL
2862 afișări

Ion Cristoiu reaminteşte că, de la lansarea acuzaţiilor la adresa lui Marcel Ciolacu, preşedintele Iohannis nu a prezentat scuze, iar SRI nu a răspuns solicitării liderului PSD de a-i preciza dacă a transmis o informare şefului statului despre posibila sa trădare naţională.

“Îl înţeleg pe Eduard Hellvig. Nu cred că SRI a trimis o asemenea notă pentru că ar descalifica acest serviciu. Lui Eduard Hellvig îi e teamă de moarte să-l contrazică public pe stăpânul lui de la Cotroceni, dar trebuie să o facă. Eu o să-l întreb pe Eduard Hellvig aproape în fiecare zi unde e răspunsul. E dator să ne răspundă. Solicitarea nu e în numele tatălui sau soţului Marcel Ciolacu, ci în numele liderului principalului partid de opoziţie. Dacă domnul Hellvig crede că doar teama sa de a nu-l supăra pe dl. Iohannis contează, atunci să-şi dea demisia”, susţine jurnalistul.

Ion Cristoiu îl acuză pe Klaus Iohannis că a târât SRI în jocuri politice, susţinând că şi serviciul era obligat să răspundă. În opinia sa, şefului statului nu-i cădeau nici galoanele, nici tresele dacă SRI răspundea la solicitarea liderului PSD.

“Ca să iasă din mizeria în care a intrat, că a fost o mizerie, dl. Klaus Iohannis a revenit acum şi nu mai acuză PSD de trădare naţională, ci de un troc politic cu UDMR, tot pe baza unei legi care a trecut tacit. Bun, a trecut tacit, poate să cadă la Camera Deputaţilor. Deci, de data aceasta, o diversiune din asta de doi lei, pregătită. Am văzut o campanie dusă de ziarul Adevărul, că în Senat, nenorocire. De data aceasta nu mai e Ţinutul Secuiesc, este limba maghiară care va fi obligatorie nu ştiu unde, în Ardeal. Din punct de vedere politic, democratic mi se pare o continuare a unei campanii care nu-i face onoare nici preşedintelui, nici SRI, nici PNL. E o temă naţionalistă, extremistă care a fost adusă în discuţie de Vadim Tudor pe vremuri şi în ultimul timp murise”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că preşedintele Iohannis a recurs la pregătirea unei diversiuni pentru a nu răspunde la întrebările legate de acuzaţiile de trădare naţională aduse liderului PSD. În opinia jurnalistului, tema aleasă pentru a crea diversiunea - PSD-ul nu mai vrea să dea Ardealul, dar face concesii UDM R- este o temă jalnică, periferică, fără sorţi de izbândă.

“Nu ştiu scopurile electorale. E clar că, pentru a nu răspunde la întrebarea <e adevărat că preşedintele Camerei Deputaţilor a comis o infracţiune de trădare naţională>, preşedintele azi a venit şi a abătut atenţia creând această diversiune. Şi vă garantez că presa miluită de guvern, cu ajutorul de stat, va începe acum, o să vedeţi nişte spume naţionaliste, la toate ziarele aşa-zis quality, la televiziunile de ştiri, nenorocire, PSD troc cu UDMR, cu maghiarii. Nu a mai apărut acuzaţia de trădare. PSD-ul nu mai vrea să dea Ardealul, dar face concesii UDMR. E o chestiune jalnică, nu mă aşteptam, vorba lui Viktor Orban, de la preşedintele României, cu pretenţia de a fi european, modern, la abordarea acestei teme, care este o temă periferică, după părerea mea, şi care nu poate fi relansată deoarece lumea a aflat de la preşedintele României că poate să se plimbe prin Bucureşti şi atâta. Şi eventual să ne tundem în fiecare zi şi să ne punem dinţii în fiecare zi”, a explicat Ion Cristoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici