Video Gândurile lui Cristoiu: Teroristul din dec. '89 era un super om cum e şi super virusul / Va fi mai gravă psihoza

Ion Cristoiu spune că este foarte important modul în care ne raportăm la întreaga situaţia generată de pandemie, pentru că se poate ajunge la o psihoză generalizată. “Paranoia a luat amploare.Un specialist a spus că e în praful din covoare”, a spus jurnalistul în emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

1450 afișări

Redăm idelile principale:

- Noi mai avem puţin şi vom înnebuni de spaima măsurilor de precauţie

- La magazin este casieriţa, fără mască, prin faţa ei trec 1.000 de persoane care sunt la minimum jumătate de metru pentru că trebuie să pună toţi cardul. Nu am auzit până acum că au căzut casieriţele. Între timp, dincoace era o doamnă care făcuse o criză de nervi. Ea nu avea mască sau mănuşi şi zicea că de ce nu stăm la 10 metri de ea. Românii se vor îmbolnăvi de nervi.

- Nu mai spun că atunci cînd am ajuns acasă m-am gândit...am pus mănuşi apoi m-am gândit că mănuşa folosită la cărucior înseamnă că am pus mâna pe chei, cum dezinfectez cheile.

- Şi vedeam viruşi în toată maşina, că dacă le pun în buzunar (n.r.: cheile), infectez buzunarul. Zic să le arunc direct pe masă, trebuie să mă şterg pe tălpi că virusul se ia de pe tălpi, apoi m-am gândit că cu cheia am atins haina.

- Din oră în oră vine soţia, care se uită pe internet, şi zice trebuie să ştergem mouse-ul. Păi nu am ieşit cu el nicărieri.

- Acum două luni era să nu dăm mâna cu o persoane că iei coronavirus sau să stai la un metru şi ceva. Între timp, această paranoia a luat amploare. Aseară un specialist a spus că e în praful din covoare. Face parte dintr-o panică ce afectează sigurannţa naţională

- În momemtul în care virusul este în palmă, în aer, pe covor, este teroristul din Decembrie 1989, se ajunge la o paralizare. E din ăsta care merge pe jos, se ia pe talpă, se uită pe fereastră, omoară, nu trebuie să relaxeze măsurile, am înţeles că aceste semnale cu morţi fac parte din nevoia de a sta în casă, sunt de acord, dar se depăşeşte şi se crează imaginea unui super-virus.

- Şi teroristul din decembrie 1989 ne ţinea în case ca şi acuma. Era un super om cum e şi super virusul. Erau mărturii că un terorist a fost adus grav rănit şi s-a vindecat rapid. Că l-au legat cu lanţuri şi s-a vindecat, s-a încordat, a rupt lanţurile şi nu l-au putut opri.

- Am marele noroc că am studiat psihoza din decembrie. Pericolul este real, dar cred că e o psihoză care s-a creat şi va fi de 100 de ori mai gravă decât pericolul reprezentat de coronavirus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici