Jocurile Olimpice. Brazilia îşi va apără titlul olimpic la fotbal masculin în faţa Spaniei

Brazilia se află în a treia finală olimpică consecutivă la fotbal masculin, după ce a învins Mexicul, la lovituri de departajare. Câştigătoarea aurului olimpic la Rio 2016 îşi va apăra titlul în faţa Spaniei, care a trecut în semifinală de Japonia.

719 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Brazilia îşi va apără titlul olimpic la fotbal masculin în faţa Spaniei

Jocurile Olimpice. Brazilia îşi va apără titlul olimpic la fotbal masculin în faţa Spaniei

Finala olimpică la fotbal masculin, pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, se va disputa sâmbătă între Brazilia şi Spania, pe Stadionul Internaţional din Yokohama.

Cele două s-au calificat marţi în finala competiţiei masculine de fotbal, învingând în semifinale Mexic şi Japonia. Brazilieni au şasa de a-şi păstra titlul cucerit în urmă cu cinci ani la Rio de Janeiro, în timp ce pentru Spania este o oportunitate de a cuceri aurul olimpic pentru prima dată de la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992.

Brazilia şi-a început aventura olimpică la Tokyo 2020 cu o victorie în mare stil împotriva Germaniei, pe care a învins-o cu 4-2. Richarlison a ţinut capul de afiş al meciului cu un hat trick, atacantul jucând un rol esenţial pentru brazilieni pe tot parcursul meciului.

O remiză împotriva Coastei de Fildeş, urmată de o victorie cu 3-1 împotriva Arabiei Saudite, i-a calificat pe brazilieni în fruntea grupei, pentru faza meciurilor eliminatorii.

În sferturile de finală Brazilia a înfruntat Egiptul, confruntarea foarte disputată fiind tranşată în cele din urmă cu un singur gol, opera lui Matheus Cunha.

Pentru a ajunge în a treia finală consecutivă şi a-şi apăra titlul, Brazilia a trebuit să învingă în semifinale pe Mexic, campioana olimpică de la Londra 2012.

În ciuda faptului că ambele echipe au avut până atunci un joc ofensiv, marcând numeroase goluri în rundele anterioare, niciuna dintre ele nu a reuşit să se desprindă în cele 120 de minute, iar meciul s-a decis la penalty-uri.

Brazilia a făcut o demonstraţie de măiestrie la loviturile de departajare, cu căpitanul Dani Alves în frunte, şi şi-a asigurat locul în meciul pentru medalia de aur.

Brazilia va avea acum oportunitatea de a-şi păstra titlul pe care l-a câştigat în turneul olimpic de pe teren propriu, în urmă cu cinci ani.

Selecţionata Spaniei a venit la aceste Jocuri Olimpice cu mai mulţi jucători care s-au alăturat lotului după un parcurs consistent la Euro 2020.

Printre aceştia s-au numărat fundaşul Pau Torres şi portarul Unai Simon, care au fost cheia stabilităţii defensive a ibericilor, care au terminat trei meciuri fără gol primit.

Meciurile din faza grupelor s-au dovedit a fi un test dificil pentru iberici, o victorie (1-0 cu Australia) şi două remize (0-0 cu Egiptul, 1-1 cu Argentina) fiind suficiente pentru a le permite să se califice în sferturile de finală.

În faza eliminatorie au fost aşteptaţi de Coasta de Fildeş. După 90 de minute dramatice, cu două goluri marcate în ultimul minut, meciul a ajuns în prelungiri. Spania a dat drumul la joc, spulberându-i pe ivorieni în cele 30 de minute suplimentare, meciul încheindu-se cu scorul de 5-2.

Semifinala împotriva gazdelor din Japonia a pus din nou la încercare naţionala Spaniei, într-un meci de 90 de minute încheiat fără goluri, care a ajuns la prelungiri.

Reuşita lui Marco Asensio, la ultimele faze de joc, a evitat trecerea la executarea penalty-urilor de departajare şi a trimis Spania în meciul pentru medaliile de aur.

Spaniolii au egalat deja rezultatul de la Atena 2004, cu medaliile de argint garantate, dar speră să retrăiască spiritul echipei învingătoare la Barcelona '92, pentru a obţine al doilea aur olimpic din istorie.

Mexic şi Japonia vor disputa meciul pentru medaliile de bronz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici