Actriţa Shailene Woodley, din filmul ”Divergent”, a fost arestată în timp ce protesta - VIDEO

Actriţa americană Shailene Woodley a fost arestată în timp ce protesta alături de nişte localnici, în Dakota de Nord, împotriva unui proiect ce vizează construirea unei conducte imense de petrol, care să traverseze patru state americane, scrie BBC.

1900 afișări
Imaginea articolului Actriţa Shailene Woodley, din filmul ”Divergent”, a fost arestată în timp ce protesta - VIDEO

Actriţa Shailene Woodley a fost arestată în timp ce protesta - VIDEO

Actriţa a fost arestată în timp ce se afla pe un sit de construcţie, de unde transmitea live pe Facebook protestul, care a adunat în jur de 200 de persoane. Poliţia a spus că Shailene a fost una dintre cele 27 de persoane arestate, care au fost acuzate de fapte penale şi instigare la revoltă.

Proiectul care implică construirea conductei de petrol, numit The Dakota Access, a stârnit mai multe proteste. Cei care participă la proteste spun că aceasta va întina teren sacru şi va deteriora mediul înconjurător.

În transmisiunea live de pe Facebook, Woodley, în vârstă de 24 de ani, a spus că mergea liniştită până la maşina ei când "poliţiştii m-au apucat de geacă şi mi-au spus că nu mai am voie să continui....şi au arme, bastoane imense, cătuşe de plastic şi nu mă lasă să plec".

În timp ce era condusă cu mâinile încătuşate, aceasta a spus că a fost arestată dintre alte sute de protestatari "pentru că sunt bine cunoscută, pentru că am 40.000 de oameni care se uită".

Filmarea s-a răspândit rapid în mediul online şi a atras milioane de vizualizări.

Woodley s-a alăturat membrilor Standing Rock Sioux pentru a protesta împotriva construirii conductei, proiect ce costă 3,7 miliarde de dolari (2,8 miliarde de lire). Conducta ar trebui să fie cosntruită de-a lungul a 1.168 mile (1879.714 km), traversând statele Iowa, Illinois, Dakota de Nord şi Dakota de Sud.

Conform Energy Transport Partners, compania din spatele proiectului, acesta ar trebui să îmbunătăţească economia locală, fiind totodată mai sigur decât transportarea petrolului pe calea ferată sau pe stradă.

Protestatarii cred că transportarea a 570.000 de barili de petrol brut pe zi va pune în pericol căile navigabile locale. În plus, această codnuctă ar putea distruge siturile istorice.

Actriţa americană Shailene Woodley este cunoscută de publicul larg ca Tris, eroina din filmul "Divergent", care a obţinut încasări de 288,7 milioane de dolari pe plan mondial, primul film din franciza inspirată din trilogia "Divergent", scrisă de romanciera Veronica Roth.

Woodley a fost nominalizată la Globul de Aur, în 2012, pentru rolul interpretat în "The Descendants/ Descendenţii", iar în 2015 a fost nominalizată la premiile BAFTA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici