După The Rolling Stones, Adele, R.E.M, familia lui Pavarotti l-a rugat pe Donald Trump să nu mai folosească melodiile regretatului tenor în campanie

Familia regretatului tenor italian Luciano Pavarotti a declarat că celebrul cântăreţ nu ar fi fost de acord ca Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, să îi folosească înregistrările din aria "Nessun Dorma", de Giacomo Puccini, în cadrul campaniei sale electorale.

283 afișări
Imaginea articolului După The Rolling Stones, Adele, R.E.M, familia lui Pavarotti l-a rugat pe Donald Trump să nu mai folosească melodiile regretatului tenor în campanie

După The Rolling Stones, Adele, R.E.M, familia lui Pavarotti l-a rugat pe Donald Trump să nu mai folosească melodiile regretatului tenor în campanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

După ce The Rolling Stones, Adele, R.E.M şi alţi artişti i-au cerut lui Donald Trump să nu mai utilizeze muzica lor în cadrul evenimentelor din campania electorală, familia din Italia a lui Luciano Pavarotti a avut aceeaşi rugăminte referitoare la melodiile cântate de tenor, informează Reuters.

"În calitate de membri ai familiei sale, am dori să reamintim că valorile de fraternitate şi solidaritate pe care Luciano Pavarotti le-a exprimat de-a lungul carierei sale artistice sunt total incompatibile cu viziunea asupra lumii oferită de candidatul Donald Trump," se arăta într-un comunicat de presă al familiei tenorului.

Aria "Nessun Dorma" a fost cântată adesea în cadrul mitingurilor organizate de Trump.

Aria cântată de Pavarotti a devenit cea mai cunoscută melodie cântată de Pavarotti, contribuind la consolidarea celebrităţii artistului care a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de operă ai tuturor timpurilor. Pavarotti a murit de cancer pancreatic în 2007, la vârsta de 71 de ani, la Modena.

Versurile ariei din opera "Turandot" scrisă de Giacomo Puccini sunt cuvintele unui "Prinţ necunoscut" din operă care se îndrăgosteşte de Prinţesa Turandot sperând să o cucerească pentru a se însura cu aceasta.

Punctul culminant al melodiei interpretate de Pavarotti este repetiţia cuvântului "Vincero" ("Voi câştiga"-it.) de trei ori într-un crescendo puternic pe măsură ce prinţul necunoscut îşi exprimă siguranţa că se va însura cu prinţesa Turandot.

Luciano Pavarotti a fost unul dintre cei mai importanţi tenori ai tuturor timpurilor: un timbru inconfundabil, o prezenţă carismatică şi un spirit care a reuşit să impună gustul pentru muzică de operă unui public larg. Luciano Pavarotti a abordat un repertoriu imens şi foarte variat, de la operă la canzonetă şi muzică uşoară, impunând un nou model de vedetă a muzicii clasice, promovată la nivel global. Pavarotti şi-a proiectat vocea de tenor dincolo de scena tradiţională de operă, popularizând arta lirică pe stadioane pline de spectatori, alături de tovarăşii săi de breaslă Placido Domingo şi José Carreras. Pavarotti a reuşit să reformeze imaginea clasică a cântăreţului liric, formând duete inedite cu staruri rock, pop şi soul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici