Fost şef al spionajului bulgar, condamnat la 15 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

Kircho Kirov, fost director al agenţiei de spionaj extern din Bulgaria, a fost condamnat la 15 ani de închisoare într-un caz în care este acuzat că ar fi deturnat fonduri publice de aproximativ 2,5 milioane de euro în perioada 2007-2011, informează agenţia de ştiri Reuters.

256 afișări
Imaginea articolului Fost şef al spionajului bulgar, condamnat la 15 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

Fost şef al spionajului bulgar, condamnat la 15 ani de închisoare pentru deturnare de fonduri

Procurorii îl acuză pe Kirov că ar fi ordonat unui subordonat să întocmească acte false care să-i permită să deturneze fonduri din bugetul agenţiei.

Fostul şef al spionajului extern bulgar neagă că ar fi vinovat şi a anunţat că va contesta decizia instanţei, afirmând că este vizat de o campanie motivată politic.

Acesta este cel de-al doilea verdict împotriva lui Kirov, care a fost deja condamnat la 10 ani de închisoare într-un caz anterior de delapidare, însă fostul oficial a contestat sentinţa.

Uniunea Europeană a criticat în repetate rânduri Bulgaria în legătură cu ineficienţa sistemului judiciar din această ţară şi a incapacităţii de a pedepsi oficialii de rang înalt corupţi.

Kircho Kirov a fost demis din funcţia de director al Serviciului Naţional de Informaţii în 2012, după un mandat de 9 ani în fruntea instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici