Video Jazz live în autobuz, la Alba Iulia: Artiştii au promovat în mod inedit festivalul care are loc în weekend - GALERIE FOTO , VIDEO

Mai mulţi artişti care vor concerta, în acest weekend, la Festivalul ”Alba Jazz” au promovat, joi, evenimentul într-un mod inedit şi au cântat, la instrumente şi voce, într-un autobuz, care a făcut turul oraşului Alba Iulia, călătorii fiind uimiţi.

314 afișări

Membri ai unor formaţii, care vor concerta sâmbătă şi duminică la Festivalul ”Alba Jazz” de la Alba Iulia, au promovat, joi, evenimentul, într-un mod inedit, şi au cântat live jazz, timp de câteva ore, într-un autobuz obişnuit.

Vezi mai jos GALERIA FOTO 

În timp ce autobuzul făcea ture ale oraşului şi oprea în fiecare staţie, organizatorii împărţeau călătorilor pliante cu informaţii despre festival, artiştii invitaţi şi locul de desfăşurare. Artiştii au cântat alternativ şi simultan la mai multe instrumente între care clarinet, vioară, trompetă, percuţie, pian, dar şi cu vocea.

Călătorii au rămas surprinşi, mai ales cei pentru care autobuzul este mijlocul de transport cu care circulă zilnic. Unii dintre ei şi-au scos bani pentru a-şi cumpăra un bilet de la şofer şi au schiţat zâmbete când li s-a spus că această cursă e gratuită.

”E senzaţional. Este cel mai original mod prin care se va poate promova un eveniment. Se depun eforturi pentru organizarea acestui festival şi garantat voi merge. Sunt pasionat şi eu de vioară”, a spus un tânăr, în vreme ce o doamnă între două vârste a afirmat că nu se aştepta ca ”un autobuz să se transforme într-o scenă”.

Promovarea a fost denumită o ”prefaţă surpriză” a evenimentului de către Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, instituţia organizatoare.

Directorul centrului, Alexandru Pal, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că festivalul este necesar pentru a oferi o educaţie cultural-artistică oamenilor, dar mai ales tinerilor.

Trupele care vor concerta sâmbătă şi duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia sunt Bucharest Jazz Orchestra, BaLaKo, instrumentistul Cezar Cazanoi dar şi formaţii din judeţ White City Band, Laura Orian şi CAffe Noir Band.

Intrarea va fi liberă în ambele seri.

Festivalul ALBA JAZZ este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultura ,,Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici