"Like Father, Like Son", distins cu premiul juriului la Cannes, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

Lungmetrajul "Aşa tată, aşa fiu/ Like Father, Like Son", în regia şi după un scenariu de Kore-Eda Hirokazu, care a fost distins cu premiul juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2013, va fi lansat, vineri, în cinematografele româneşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

146 afișări
Imaginea articolului "Like Father, Like Son", distins cu premiul juriului la Cannes, de vineri în cinematografele româneşti - VIDEO

"Aşa tată, aşa fiu", distins cu premiul juriului la Cannes, de vineri în cinematografele româneşti

Filmul prezintă drama unei familii care află, după şase ani, că maternitatea le-a pus în braţe un alt copil. Tatăl, Ryota, este pus în situaţia dificilă de a lua o decizie extrem de importantă: să aleagă între copilul natural şi cel pe care l-a crescut.

Regizorul japonez Kore-Eda Hirokazu, consacrat cu filme precum "Nimeni nu ştie/ Nobody Knows" - inclus în 2004 în selecţia pentru Palme d'Or -, "Still Walking", "After Life" şi "I Wish", se întoarce pe ecrane cu povestea a încă două familii împinse în pragul crizei.

În rolurile principale joacă actorii japonezi Masaharu Fukuyama, Machiko Ono, Yôko Maki, Rirî Furankî (Lily Franky). Masaharu Fukuyama este o celebritate în Japonia, fiind cântăreţ, compozitor, actor, fotograf şi om de radio. Din 2011, acesta deţine recordul de cel mai bine vândut interpret solo din Japonia.

Regizorul şi scenaristul Kore-Eda Hirokazu a spus că iniţial a dorit neapărat să facă un film cu Masaharu Fukuyama. "Am încercat să mi-l imaginez în multe roluri din mai multe scenarii, însă dorinţa sinceră a fost să-l văd jucând rolul unui tată", a afirmat cineastul.

"Aşa tată, aşa fiu/ Like Father, Like Son" - "Soshite chichi ni naru", în original - este distribuit în România de Independenţa Film şi la nivel internaţional de Wild Bunch.

Majoritatea filmelor lui Kore-Eda tratează problematica familiei. Pentru scenariul lui "Like Father, Like Son", regizorul japonez a declarat că s-a inspirat din propriile sale frământări. "În care moment anume începe un tată să devină într-adevăr tată?", s-a întrebat adeseori Kore-eda. "Eu unul nu am un răspuns la această întrebare", a completat regizorul.

Kore-Eda Hirokazu s-a născut în Tokyo, în 1962. A absolvit Universitatea Waseda, una dintre cele mai prestigioase din Japonia şi din Asia, în 1987, şi apoi a realizat o serie de filme documentare care au câştigat numeroase premii.

Debutul său regizoral, care s-a intitulat "Maborosi", a avut la bază romanul lui Miyamoto Teru, iar, în 1995, a câştigat premiul Golden Osella la cea de-a 52-a ediţie a Festivalului de la Veneţia. "After Life", realizat în 1999, a fost distribuit în peste 30 de ţări şi i-a adus lui Kore-eda recunoaşterea internaţională.

Pelicula "Distance", din 2001, a fost selectată în competiţia Festivalului de la Cannes, iar cu cel de-al patrulea film al său, "Nobody Knows", din 2004, Yagyra Yuga a stârnit atenţia tuturor, devenind cel mai tânăr artist premiat vreodată la Cannes cu titlul de cel mai bun actor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici