Un celebru producător de la Hollywood spune că a făcut spionaj şi trafic de arme pentru Israel

Magnatul Arnon Milchan, care deţine compania New Regency Film şi a produs pelicule precum "Frumuşica" şi "Fight Cub", a mărturisit într-un interviu televizat că a dus o viaţă dublă, în anii 1970, făcând trafic de arme şi lucrând pentru serviciile de spionaj ale Israelului.

329 afișări
Imaginea articolului Un celebru producător de la Hollywood spune că a făcut spionaj şi trafic de arme pentru Israel

Un celebru producător de la Hollywood spune că a făcut spionaj şi trafic de arme pentru Israel

Arnon Milchan a declarat aceste lucruri într-un interviu care va fi difuzat luni pe postul de televiziune israelian Channel 2, în emisiunea "Uvda".

Astfel, producătorul israelian a recunoscut că a fost implicat în tranzacţii clandestine pentru procurare de arme pentru Israel şi a contribuit la promovarea aşa-zisului program nuclear al acestei ţări, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit publicaţiei Haaretz, în acest interviu, magnatul a declarat că a încercat să racoleze colegi de la Hollywood pentru a lucra pentru Ministerul israelian al Apărării, adăugând că a reuşit să-l convingă pe regretatul regizor Sydney Pollack să se implice în aceste tranzacţii cu arme.

Robert De Niro, care a participat la acest interviu, a declarat că ştia că Milchan era spion la sfârşitul anilor 1970, producătorul recunoscând acest lucru în emisiune.

"L-am întrebat o dată, vorbeam despre ceva şi mi-a spus că este israelian şi bineînţeles că ar face astfel de lucruri pentru ţara sa (să spioneze, n.r.)", a povestit De Niro. "Mi-amintesc că, la un moment dat, l-am întrebat pe Arnon despre asta, pentru că eram prieteni şi eram curios, dar nu într-un mod acuzator, voiam doar să ştiu", a mai povestit De Niro. "Mi-a dat acel răspuns (afirmativ, n.r.) şi l-am acceptat", a spus actorul.

În acelaşi interviu, producătorul a declarat că "a făcut aceste lucruri pentru ţara sa şi că este mândru".

Aceasta nu este pentru prima dată când detaliile despre viaţa dublă a lui Milchan apar în presa internaţională. În urmă cu doi ani a fost lansată pe piaţă cartea "Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan", scrisă de Meir Doron şi Joseph Gelman. În carte se spune că Milchan era agent al Biroului pentru relaţii ştiinţifice al Israelului şi culegea informaţii pentru programul nuclear al acestei ţări. Biroul a fost închis după ce agentul american Jonathan Pollard a fost arestat, în 1986, pentru spionaj în favoarea Israelului.

Milchan, în vârstă de 68 de ani, rămâne însă un producător de succes, iar compania sa, New Regency Films, are programate pentru lansare în 2013-2014 patru filme.

Unul dintre acestea este "Noah", regizat de Darren Aronofsky, cu Russell Crowe, Emma Watson şi Anthony Hopkins.

De-a lungul carierei, Milchan a produs peste 120 de filme, printre acestea numărându-se "Războiul familiei Rose/ The War of the Roses", "A fost odată în America/ Once Upon a Time in America", "Frumuşica/ Pretty Woman", "Născuţi asasini/ Natural Born Killers", "Stare de asediu/ Under Siege", "Avocatul diavolului/ The Devil's Advocate", "Fântâna/ The Fountain", "Infidela/ Unfaithful", "L.A. Confidential" etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici