Un tânăr îl acuză pe Donald Trump că a transformat testul pentru coronavirus într-un lux. Suma enormă plătită de american pentru o analiză de sânge

  • Sub ameninţarea coronavirusului, americanul Osmel Martinez s-a confruntat cu hibele planului de sănătate impus de Donald Trump
  • Testarea pentru coronavirus la întoarcerea din China l-a costat o sumă mare pe Martinez
  • Acesta e de părere că planul de sănătate al lui Trump contribuie la răspândirea coronaviruslui
2444 afișări
Imaginea articolului Un tânăr îl acuză pe Donald Trump că a transformat testul pentru coronavirus într-un lux. Suma enormă plătită de american pentru o analiză de sânge

sursa FOTO: Twitter

Americanul Osmel Martinez a revenit din China cu simptome specifice gripei şi a decis imediat să meargă la spitalul Jackson Memorial pentru a se testa pentru coronavirus. În urma unei simple analize de sânge, Martinez a primit o notă de plată din partea companiei de asigurări, în valoare de 3.270 de dolari, relatează RawStory.

Din fericire pentru Osmel Martinez, analizele au arătat că tânărul suferă doar de gripă obişnuită şi nu este infectat cu COVID-19. Cu toate acestea, suma enormă pe care o avea de achitat i-a dat dureri de cap. 

Suma de plată pentru testul de depistare a coronavirusului  este o consecinţă a planului de sănătate impus de Donald Trump în 2018. Această reglementare prezintă un sistem alternativ menit celor care nu îşi pot permite să achite pachetul întreg de servicii medicale.

Acest sistem se dovedeşte a fi la fel de costisitor ca şi achitarea integrala a serviciilor în lipsa unei asigurări medicale. 

Osmel Martinez deţinea un sistem de asigurare care îl scutea de plata a 1.400 de dolari din suma întreagă, doar dacă putea dovedi prin acte că în ultimii trei ani nu a suferit de nicio altă afecţiune. 

„În contextul actual, atunci când cineva are simptome de gripă, trebuie să meargă de urgenţă la medic. Persoanele care beneficiaza de un pachet de servicii medicale care nu le permite să-şi achite analizele nu se vor testa pentru coronavirus, iar această situaţie devine o problemă de siguranţă publică", a declarat profesoara Sabrina Corlette, de la Universitatea din Georgetown. 

Martinez consideră că situaţia cu care s-a confruntat demonstrează cum planul de sănătate actual contribuie la răspândirea virusului, deoarece nu permite tuturor persoanelor să-şi efectueze analizele necesare.

„Cum se pot aştepta ca oamenii să elimine riscul de infectare de la om la om din moment ce spitalele ne taxează 3.270 de dolari pentru o simplă analiză de sânge şi o mostră de secreţie nazală", a declarat indignat Martinez.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici