Unde se odihnesc piloţii în timpul zborului de cursă lungă? Echipajul are o zonă de odihnă şi relaxare special desemnată

  • Echipajul zborurilor de cursă lungă are o zonă de odihnă şi relaxare
  • Zona prevăzută de autorităţile aeronautice este strict interzisă pasagerilor
  • Există paturi, draperii pentru intimitate şi butelii de oxigen
3327 afișări
Imaginea articolului Unde se odihnesc piloţii în timpul zborului de cursă lungă? Echipajul are o zonă de odihnă şi relaxare special desemnată

Sursa foto: profimedia

Te-ai întrebat vreodată unde se odihneşte echipajul de pe zborurile de cursă lungă? Pentru că un asemenea zbor are un echipaj de zece sau mai mulţi însoţitori de zbor şi un schimb suplimentar de piloţi.

Sunt reguli stricte impuse de autorităţile din aviaţie pentru ca tu să te simţi confortabil şi să fii în siguranţă. Dar unde se duce echipajul după terminarea unui schimb? Într-o zonă strict interzisă pasagerilor, situată în spatele cabinei piloţilor şi deasupra punţilor pentru pasageri.

Astăzi, mulţumită analistului de turism Zach Griff, o să te duc într-o vizită în zona de odihnă a echipajului.

ZACH GRIFF, analist de turism: Avem un compartiment secret aici, unde pasagerii nu au acces, de pe acest Dremliner 787 american. Aici e o scară care duce sus, în zona de odihnă a echipajului. Avem aici un pat, aici încă un pat, aici al treilea, butelii de oxigen pentru situaţii de urgenţă şi încă trei paturi. 

Paturile au draperii între ele, care pot fi trase pentru intimitate, şi centuri de siguranţă. Aşa că, data viitoare când zbori, dacă auzi un sforăit şi nu-ţi dai seama de unde vine, ar putea fi un pilot care se reface după o tură obositoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici