Woody Allen va filma următorul său lungmetraj în SUA

Woody Allen va filma următorul său lungmetraj în Statele Unite ale Americii, în principal la San Francisco, dar şi puţin la New York, a dezvăluit cineastul american, aflat la Roma, la prima prezentare mondială de presă a celui mai recent film al său, "To Rome With Love".

134 afișări
Imaginea articolului Woody Allen va filma următorul său lungmetraj în SUA

Woody Allen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Woody Allen a negat recentele zvonuri potrivit cărora ar urma să filmeze următorul său lungmetraj în oraşul Copenhaga, continuând astfel "turneul" său prin capitalele europene, potrivit variety.com.

Allen, care pentru cele mai recente pelicule ale sale a filmat în Londra, Paris şi Roma, a spus că nu are idee cum au apărut speculaţiile potrivit cărora Copenhaga ar fi locul de filmare a următorului său lungmetraj.

Woody Allen nu a dezvăluit alte informaţii despre următorul său film.

În ceea ce priveşte cel mai recent film al său "To Rome With Love", a cărui avanpremieră a avut loc la Roma, pelicula reuneşte celebrităţi precum Penélope Cruz, Alec Baldwin, Jesse Eisenberg şi se bucură de o participare inedită a cineastului italian Roberto Benigni.

O poveste despre mai multe persoane din Italia, câteva dintre ele americane, câteva italiene (locuitori şi vizitatori), "To Rome With Love" a fost filmat în mare parte în limba italiană. O versiune a filmului, subtitrată în limba engleză, va avea premiera nord-americană la Los Angeles Film Festival, pe 14 iunie.

Compania italiană Medusa, care a asigurat finanţarea integrală a peliculei, a anunţat premiera italiană a filmului pentru data de 20 aprilie.

Următorul lungmetraj al lui Woody Allen, care va fi filmat în SUA şi al cărui titlu nu a fost încă dezvăluit, ar urma lungmetrajelor "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris" - turnat la Paris, "Vei întâlni străinul din visele tale/ You Will Meet a Tall Dark Stranger" şi "Match Point" - turnate la Londra, "Vicky Cristina Barcelona" - turnat în Spania şi "To Rome With Love" - turnat în Italia.

Woody Allen, născut la New York, este unul dintre cei mai importanţi regizori de film, scenarişti şi actori americani. Allen scrie scenariile, regizează şi joacă în majoritatea filmelor sale. Sursele sale de inspiraţie sunt literatura, sexualitatea, filosofia, psihologia, identitatea evreiască, cinematografia europeană şi oraşul New York, unde s-a născut şi a locuit dintotdeauna.

De la "Take the Money and Run", în 1969, Allen a realizat, în medie, un film pe an. Printre acestea s-au numărat filme devenite clasice precum "Annie Hall", "Manhattan" şi "Zelig", dar şi producţii mai puţin pretenţioase precum "Vicky Cristina Barcelona".

Cineastul american a fost recompensat în luna februarie cu premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu original pentru filmul "Miezul nopţii în Paris/ Midnight in Paris".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici