Băsescu: În mandatul meu presa a fost liberă, dar s-a compromis singură

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Craiova, cu prilejul unui miting electoral, că în mandatul său presa a beneficiat de libertate, "atât cât şi-a dorit să-şi ia", dar că a reuşit "să se compromită" singură.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În mandatul meu presa a fost liberă, dar s-a compromis singură

Băsescu: În mandatul meu presa a fost liberă, dar s-a compromis singură (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a spus, duminică, la un miting electoral organizat pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu", că pe timpul premierului Adrian Năstase presa a fost controlată, acest lucru fiind, după cum a spus şeful statului, "un atentat la democraţie".

"Pentru democraţie am lăsat presa liberă. Ceea ce făcea Adrian Năstase să controleze presa mi s-a părut umilitor. Umilitor pentru ideea de democraţie şi am spus că presa trebuie să-şi ia libertate atât cât vrea ea. De aceea, probabil, condiţiile pe care le-am creat să-mi arate că sunt liberi s-a întors aparent împotriva mea", a declarat Traian Băsescu.

El apreciază că presa a reuşit să se "compromită", Traian Băsescu afirmând că se opune unei legi a presei.

"Nu sunt supărat pe acest lucru. Dimpotrivă. Sunt bucuros că în mandatul meu presa a fost liberă, dacă este nevoie să se compromită singură. Şi a reuşit s-o facă. Ceea ce se întâmplă cu presa astăzi nu este un rău. Eu nu acuz presa. N-o să fiu niciodată de acord să facem o lege pentru presă, s-o băgăm în pătrăţele stabilite prin articole. Nu. Presa trebuie să fie liberă şi am convingerea că după lecţia acestor cinci ani va deveni o presă mult mai responsabilă", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului, candidat pentru încă un mandat la Cotroceni, consideră că în 2010 se va schimba modul în se face presă în România.

"Dacă am fi continuat ca pe timpul lui Năstase să ţinem presa sub control, nu am fi avut niciodată o presă valoroasă şi am convingerea că anul 2010 va fi un an al schimbării a modului de a se face presă în România", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici