BEC anulează alegerile de la Ştefăneşti

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, anularea scrutinului de duminică din comuna ilfoveană Ştefăneşti şi repetarea alegerilor din această localitate.

145 afișări
Imaginea articolului BEC anulează alegerile de la Ştefăneşti

BEC anulează alegerile de la Ştefăneşti (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvât al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că, în urma analizării contestaţiilor depuse de mai multe partide, cu privire la fraudarea scrutinului din comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, s-a decis anularea alegerilor din această comună.

"Decizia BEC este de a admite contestaţiile şi de a anula alegerile de la Ştefăneşti, şi de a dispune repretarea scrutinului pentru data de 15 iunie, în aceleaşi condiţii şi conform aceloraşi liste de candidaţi", a declarat Marian Muhuleţ.

El a precizat că, în cazul în care în data de 15 iunie rezultatele alegerilor vor impune un nou tur de scrutin, acesta va fi organizat după două săptămâni.

Conform unor surse din BEC, decizia privind anularea alegerilor din Ştefăneşti s-a luat cu 17 voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", al reprezentantului PDL în acest for.

O secţie de votare din comuna ilfoveană Ştefăneşti a fost luată cu asalt, duminică dimineaţa, de către aproximativ 200 de alegători, iar în busculada creată în încercarea lor de a intra simultan în sediu geamurile de la uşi au fost sparte.

Ministerul Internelor a început, luni, ancheta penală solicitată de ministrul Cristian David în cazul procesului de vot din comuna ilfoveană Ştefăneşti şi a cerut şi o anchetă administrativă pentru intervenţia forţelor de ordine.

Totodată, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a solicitat o anchetă administrativă privind modul în care au intervenit forţele de ordine la Ştefăneşti, duminică, pentru a calma alegătorii care se îmbulzeau pentru a putea intra în cele două secţii de votare din localitate.

Verificările preliminare indică aspecte care întrunesc elementele constitutive ale unor infracţiuni prevăzute de legea electorală, respectiv votarea fără drept sau vot repetat, a afirmat ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Anchetatorii au identificat, până în prezent, zece persoane de la Ştefăneşti care au încălcat legea electorală la scrutinul de duminică, respectiv au prezentat date de identitate false, nu aveau drept de vot sau au votat de două ori, potrivit unor surse autorizate.

Vezi aici galeria foto a evenimentelor petrecute în ziua alegerilor la Ştefăneşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici