Liviu Dragnea anunţă cine este noua propunere din partea PSD-ALDE pentru Guvern

Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit miercuri, ca urmare a deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea ca Sevil Shhaideh să fie desemnată premier. Liviu Dragnea urmează să anunţe cine este noua propunere pentru funcţia de premier din partea PSD-ALDE.

12211 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea anunţă cine este noua propunere din partea PSD-ALDE pentru Guvern

Comitetul Executiv Naţional al PSD, convocat astăzi. Partidul ar putea avansa o nouă propunere de premier

PSD va face o nouă propunere de premier, alta decât Dragnea; suspendarea, dacă Iohannis refuză iar

PSD va formula miercuri o nouă propunere de premier, pe care o va prezenta public după CExN şi care va fi alta decât cea a liderului Liviu Dragnea, urmând ca suspendarea lui Iohannis să se declanşeze dacă şeful statului o va refuza şi pe aceasta, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Sursele citate au menţionat că în acest moment în PSD se fac "presiuni mari" asupra preşedintelui Liviu Dragnea pentru declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului, Klaus Iohannis, ca urmare a respingerii lui Sevil Shhaideh, prima propunere avansată de PSD pentru funcţia de premier.

Aceleaşi surse au precizat că miercuri, după şedinţa CExN, PSD va prezenta public o nouă propunere de premier, care va fi alta decât Liviu Dragnea, cu toate că acestuia i se va solicita să asume personal această funcţie.

Potrivit surselor citate, până la acest moment nu a existat un dialog între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD Liviu Dragnea.

Sursele menţionate au mai precizat că, în cazul în care şeful statului, Klaus Iohannis, va respinge şi această a doua propunere, atunci PSD va proceda la declanşarea procedurii de suspendare, uzând de majoritatea pe care o deţine în Parlament.

Chirica: L-am împuternicit pe Dragnea să facă în continuare propunerea pentru premier

Lidrul PSD Iaşi, Mihai Chirica, a declarat miercuri că a transmis o scrisoare organizaţiei centrale a PSD prin care îl împuterniceşte pe Liviu Dragnea să facă în continuare propunerea de desemnare a viitorului prim ministru.

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, nu va fi prezent la sedinţa social democraţilor de la ora 16.00. Chirica a declarat, în schimb, că cel care va decide este Liviu Dragnea.

"Am trimis o scrisoare către organizaţia naţională prin care l-am împuternicit pe Liviu Dragnea să facă în continuare propunerile de desemnare a viitorului prim ministru sau să ia o altă decizie care din punct de vedere politic poate prezenta interes în momentul de faţă", a declarat, miercuri, Mihai Chirica.

Acesta a spus că respingerea din partea preşedintelui era "prognozabilă pentru că finalul campaniei electorale şi rezultatul alegerilor a fost unul foarte tensionat, nu a fost o invitaţie la pace nici din partea Preşedintelui României, era clar că prima propunere va fi respinsă".

Lider PSD Cluj: Trebuie să epuizăm toată căile constituţionale pentru evitarea unei crize politice

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că la şedinţa CEx a PSD va fi importantă decizia echipei, spunând că trebuie epuizate toată căile constituţionale şi instituţionale pentru evitarea unei crize politice în cazul desemnării unui premier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horia Nasra a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că aşteaptă la şedinţa CEx să vadă care este propunerea preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, în legătură cu funcţia de premier, aceasta urmând să fie analizată.

”Aştept la şedinţa CEx să văd care este propunerea preşedintelui partidului pe care o vom analiza. La ultimul CEx l-am mandatat pe preşedinte să vină cu o propunere, să găsească un candidat pentru funcţia de premier, deci nu s-a schimbat nimic din acest punct de vedere. Cred că în şedinţă va trebui să analizăm la rece, împreună, este prima dată când ne întâlnim după decizia preşedintelui şi va fi o analiză. Importantă este o decizie a echipei şi cred că trebuie să fim deschişi unui dialog, să încercăm să epuizăm toată căile constituţionale şi instituţionale pentru evitarea unei crize politice”, a spus Nasra.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a fost convocat pentru miercuri, ora 16.00, la sediul PSD.

Convocarea a fost făcută marţi seara, după conferinţa de presă comună susţinută de preşedintele PSD Liviu Dragnea şi co-preşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, în care s-a anunţat că se ia în calcul suspendarea şefului statului, Klaus Iohannis, ca urmare a deciziei acestuia de a o respinge pe Sevil Shhaideh.

După conferinţa de presă, liderul PSD Liviu Dragnea şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu au avut o întâlnire prelungită, până în jurul orei 20.30, în cadrul căreia ar fi decis, potrivit unor surse politice, să se conformeze solicitării avansate de şeful statului, Klaus Iohannis, de a formula o altă propunere de premier.

Surse social-democrate au menţionat, pentru MEDIAFAX, că este posibil ca în cadrul şedinţei CExN de la ora 16.00 să i se solicite lui Liviu Dragnea să asume el însuşi funcţia de premier.

La ora transmiterii acestei ştiri, în partid a reînceput vehicularea de nume pentru o prezumtivă nouă propunere de premier, pe care PSD-ALDE să i-o înainteze preşedintelui Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici