Geoană: Ponta, principalul responsabil pentru votul din diaspora. Corlăţean, complicele său

Senatorul Mircea Geoană a declarat, vineri, că este absolut convins că organizarea votului în diaspora a reprezentat ”un act deliberat de împiedicare a exercitării votului”, iar principalul responsabil este premierul Victor Ponta, Titus Corlăţean fiind principalul său complice.

740 afișări
Imaginea articolului Geoană: Ponta, principalul responsabil pentru votul din diaspora. Corlăţean, complicele său

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a declarat într-o conferinţă de presă că elementul declanşator al pierderii alegerilor a fost organizarea votului în diaspora.

”Sunt absolut convins, şi există informaţii suficiente cu privire la faptul că organizarea votului în diaspora a reprezentat un act deliberat de împiedicare a exercitării dreptului constituţional la vot, pentru românii din străinătate. Domnul Ponta este principalul responsabil, domnul Corlăţean este principalul său complice. Fac un apel către MAE, o instituţie care trebuie extrasă din jocul politic, să facă publice solicitările pe care ambasadele şi consulatele le-au adresat MAE pentru organizarea de secţii de vot în străinătate. Domnul Corlăţean şi domnul Ponta au făcut următoarea şmecherie: au păstrat numărul global de secţii de vot din străinătate, dar le-au modificat, dând mai puţine secţii în marile comunităţi româneşti şi dând mai multe acolo unde sunt mai puţini oameni. Aceste informaţii au venit în avalanşă, după 16 noiembrie şi sunt absolut convins că acest plan a fost un act deliberat”, a afirmat Geoană.

Geoană a adăugat: ”Nu există fugă de responsabilitate pentru acest tip de acţiune deliberată şi sunt convins că mai devreme sau mai târziu şi politic, dar şi legal răspunderile vor fi clar stabilite”.

Potrivit senatorului PSD, ”este o responsabilitate politică şi este problema justiţiei să decidă dacă sunt fapte penale” în privinţa votului din diaspora. ”Aştept ca Parchetul să investigheze energic această problemă, dar asta este la decizia justiţiei”, a mai spus Geoană.

Geoană a arătat că nu a crezut că cineva poate fi ”atât de ticălos”, încât să facă acest lucru. ”Decizia politică de a nu suplimenta secţiile de vot a aparţinut lui Ponta”, a ţinut să precizeze Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici