Video VIDEO Iohannis, despre românul erou la atentatele din Londra: ”E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”/ Cum a fost primit de românii din diaspora

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu a urmărit ”în detaliu” declaraţiile ambasadorului Dan Mihalache, subliniind însă că tragedia s-a produs, iar ”chestiunea trebuie abordată cu maximă seriozitate”.

1489 afișări

”Nu am urmărit în detaliu. Nu e treaba mea să urmăresc în detaliu ce declară ambasadorii, dar am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur şi simplu păcat, fiindcă tragedia s-a produs şi atunci trebuie să abordăm chestiunea cu maximă seriozitate”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că a admirat gestul românului devenit erou după ce a adăpostit mai multe persoane în timpul atentatului de sâmbătă din capitala Marii Britanii.

”E demn de toată stima. E un exemplu pentru tânăra generaţie”, a spus preşedintele.

Şeful statului a fost întrebat dacă îl va decora pe acesta pentru gestul său.

”E o idee care poate fi urmărită, de ce nu?”, a replicat Iohannis.

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat că nu există români printre victimele atacurilor teroriste. Deşi se afla în România, el fiind sâmbătă seară naş la nunta unor prieteni, Dan Mihalache a explicat că a comunicat permanent cu celula de criză înfiinţată după atentate la ambasada pe care o conduce la Londra şi că „totul a fost sub control”.

„Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Asta e viaţa”, a spus Dan Mihalache, pentru Gândul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici