Klaus Iohannis le-a transmis ambasadorilor UE că nu îl va desemna premier pe Liviu Dragnea. "Decizia va fi luată numai cu respectarea criteriilor de integritate"

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi ambasadorilor UE că va desemna viitorul premier numai cu respectarea criteriilor de integritate.

11432 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis le-a transmis ambasadorilor UE că nu îl va desemna premier pe Liviu Dragnea. "Decizia va fi luată numai cu respectarea criteriilor de integritate"

Klaus Iohannis le-a transmis ambasadorilor UE că nu îl va desemna premier pe Liviu Dragnea. "Decizia va fi luată numai cu respectarea criteriilor de integritate" (Imagine Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Iohannis s-a întâlnit marţi cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti, în cadrul unui dejun de lucru, găzduit de Ambasada Republicii Slovace.

''Referitor la situaţia internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele şi implicaţiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie. Preşedintele României a menţionat că acestea s-au desfăşurat în bune condiţii, fiind foarte bine organizate. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că România are, în prezent, o democraţie consolidată, ceea ce se confirmă şi prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naţionaliste, eurosceptice sau extremiste. În ceea ce priveşte desemnarea noului prim-ministru, Preşedintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunţat înaintea începerii campaniei electorale'', a transmis Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, şeful statului a menţionat că, în ciuda situaţiei complicate la nivel european, România îşi menţine angajamentul ferm faţă de proiectul european şi, de asemenea, cetăţenii români sunt profund ataşaţi valorilor europene.

În ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la zona euro, preşedintele României a menţionat că aceasta rămâne un obiectiv strategic, menţionând că mult mai important decât fixarea unui termen de aderare este ca România să facă eforturile necesare astfel încât să fie foarte pregătită pentru aderare într-o perioadă rezonabilă de timp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici