PNL a adoptat la Consiliul Naţional „Principiile bunei guvernări liberale" | Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia/ Orban: Trebuie să fim uniţi. Cine nu vine alături de noi în bătălia cu PSD, le face un serviciu - FOTO, VIDEO

PNL are, sâmbătă, şedinţa Consiliul Naţional pentru a valida criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. La eveniment ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis.

2191 afișări
Imaginea articolului PNL a adoptat la Consiliul Naţional „Principiile bunei guvernări liberale" | Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia/ Orban: Trebuie să fim uniţi. Cine nu vine alături de noi în bătălia cu PSD, le face un serviciu - FOTO, VIDEO

LIVE VIDEO | Liberalii au astăzi Consiliu Naţional. Preşedintele Iohannis a ajuns la şedinţă

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

UPDATE ORA 13:12 - PNL a adoptat la Consiliul Naţional "Principiile bunei guvernări liberale"

PNL a adoptat, în unanimitate, la Consiliul Naţional, care a avut loc sâmbătă la Parlament, "Principiile bunei guvernări liberale", documentul având 23 de puncte, prin care se numără principiul egalităţii între cetăţean şi instituţiile statului, al non-discriminării şi al egalităţii în faţa legii.

"Raportul principiilor bunei guvernări. Primul pas pe care îl facem în îndeplinirea viziunii de guvernare îl reprezintă acest document. E un document extrem de important, care arată cum vrem noi să guvernăm pe România, bazându-ne pe competenţă, professionalism, pe echipe guvernamentale care au viziune, obiective pentru oameni. O guvernare bazată pe dialog cu cetăţeanul, bazată pe process de legiferare. Fără legiferare de tip secundar, cu legi care să se dezbată zeci de ani de zile. Aceste principia reprezintă o garanţie în faţa cetăţeanului că noi vom guverna România în interesul general şi pentru a rezolva toate problemele cetăţenilor. Acest document este un punct de pornire în care comisiile de specialitate din fiecare judeţ poate să-şi aducă contribuţia", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, înaintea adoptării documentului.

"Autoritatea publică trebuie să fie sancţionată şi/sau amendată în acelaşi fel cu cetăţeanul atunci când nu-şi respectă obligaţiile sau întârzie în îndeplinirea lor", prevede documentul.

Un alt principiu prevede existenţa unui echilibru între principalele puteri ale statului şi evitarea derapajelor de la democraţie.

"Intervenţia statului trebuie limitată la sfera publică fără intruziuni abuzive în viaţa privată a cetăţeanului sau în economie. (...) Principalele puteri ale statului trebuie să funcţioneze în echilibru, în spirit de colaborare şi să se auto-limiteze la sfera proprie de competenţe. Trebuie prevenit şi blocat orice abuz al uneia dintre puterile statului în raport cu celelalte. Trebuie evitate derapajele de la democraţia liberală ce pot fi generate de excesele puterii executive, de tirania majorităţii parlamentare sau de intepretarea discreţionară a legilor", potrivit sursei citate.

Totodată, documentul mai arată că o măsură legislativă sau adnimistrativă nu poate fi promovată dacă nu produce efecte egale pentru pentru cetăţenii din toate categoriile sociale. PNL mai susţine, în lista principiilor, că trebuie limitată la situaţii excepţionale folosirea ordonanţelor de urgenţă de către Executiv. De asemnea, actele normative ale autorităţilor publice centrale şi locale trebuie să fie cât mai simple.

"Iniţiativele legislative care au parcurs o procedură normală de dezbatere şi adoptare trebuie să rămână neschimbate timp de mai mulţi ani şi să nu fie modificate cel puţin pe durata mandatului de guvernare în timpul căruia au fost adoptate", precizează documentul.

"Nu pot candida pentru ocuparea unei funcţii publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese şi/sau în alte situaţii care le fac incompatibile cu funcţia respectivă", completează PNL în lista principiilor de guvernare.

Aceştia mai arată că "guvernul şi administraţia nu trebuie să deţină monopolul aplicării politicilor publice".

"Nu trebuie promovate politici bugetare care sacrifică interesul generaţiilor viitoare pentru creşterea unor cheltuieli sociale care nu pot fi susţinute în prezent decât prin împrumuturi", mai menţionează documentul

PNL militează şi pentru promovarea deducerilor fiscale care să încurajeze investiţiile în economie şi libera iniţiativă, şi nu ajutoarele de stat.

"Politica ajutoarelor de stat trebuie limitată exclusiv la situaţii economice şi sociale excepţionale", conform sursei citate.

Liberalii promovează principiul alegerilor anticipate, "atunci când guvernarea devine ilegitimă". Aceştia mai spun că trebuie respectate ferm angajamentele luate de România ca stat membru al UE şi NATO şi parteneriatul strategic cu SUA.

UPDATE ORA 12:58 - Vasile Blaga, fost ministru de Interne, despre scandalul plăcuţelor: A trecut ca prin brânză prin frontieră

Vasile Blaga, fost ministru de Interne, a declarat sâmbătă, întrebat fiind de scandalul iscat de plăcuţele cu mesajul anti-PSD, că problema principală este că românul a trecut fără probleme prin vamă şi oprit în repetate rânduri, spunând că vina o poartă PSD pentru politizarea excesivă.

"Că a fost cu o înjurătură nu place niciunui om de bun simţ. Întrebarea e că a trecut ca prin brânză prin frontieră, de ce a fost oprit de trei ori şi lăsat să plece. Chiar dacă greşesc doi-trei oameni din minister, nu înseamnă că instituţia e de vină. Ieri, la Cluj, zeci de mii de oameni strigat acelasi lucru. Din cauza politizării excesive a PSD se ajunge la acest lucru., daca stăteau in barca lor ..", a declarat Vasile Blaga.

Direcţia Rutieră va propune, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii M...PSD, informează IGPR, precizând că şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanţii IGPR, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că, „referitor la modul eronat” în care Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea, în acest caz, a Convenţiei de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus deja declanşarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun şi vor fi aduse, de îndată, la cunoştinţa opiniei publice.

UPDATE ORA 12:33 - Orban: Trebuie să fim uniţi. Cine nu vine alături de noi în bătălia cu PSD, le face un serviciu

Ludovic Orban i-a îndemnat pe liberali la unitate, în cadrul Consiliului Naţional de sâmbătă, spunând că PNL este singurul partid care se poate bate cu PSD. Liderul PNL a adresat o invitaţie celor sunt împotriva social-democraţilor să se alăture luptei împotriva formaţiunii conduse de Liviu Dragnea.

"Nu este altcineva pe scena politică romnească care să aibă forţa să învingă această caracatiţă post comunistă controlată prin mijloace staliniste. Doar PNL se poate bate cu PSD şi are capacitatea de a învinge PSD aşa cum va demonstra în alegerile locale. Cine este împotriva PSD trebuie să fie alături de PNL. Cine nu vine alături de noi în această bătălie, înseamnă că face un serviciu PSD şi acestui mod dezastruos în care conduce România şi a felului în care îşi bate joc de România. Preşedintele României a făcut un apel la unitate. Acelaşi apel îl fac şi eu. Trebuie să fim uniţi, fiecare la nivelul lui avem nevoie de o apropiere de cetăţean, pentru a-i spune adevărului, pentru a combate propaganda mincinoasă. Stimaţi colegi, trebuie să privim cu maximă seriozitate cei doi ani electorali care vor urma. Vor fi ani extrem de grei, iar PNL are nevoie de fiecare membru al său. Fiecare membru este responsabil de conducerea sa, judeţean, etc. Trebuie să pregătim o alternativă solidă pentru fiecare român şi care să aibă capacitatea să genereze soluţii şi beneficii", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, sâmbătă, la Consiliul Naţional al partidului care a avut loc la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa Consiliului Naţional al PNL. Şeful statului le-a transmis liberalilor să fie uniţi, să construiască un progam de solid de guvernare şi să comunice soluţiile pe care le au oamenilor.

"Nu sunteţi singuri în societate. Este nevoie ca PNL să fie un partid puternic şi solid. Şi puteţi. Fiţi hotărâţi. Construiţi un program politic solid, serios. Fiţi uniţi, fiţi puternici şi spuneţi oamenilor ce vreţi cu România. Mergeţi între oameni. Spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum se face adevarată reformă administrativă, spuneţi oamenilor că pentru voi contează românii din Diaspora. Spuneţi oamenilor că pentru voi justiţia contează. Oamenii trebuie să creadă că justiţia este dreaptă, eficientă. Şi pentru asta să vă luptaţi. Şpuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. Şi cel mai important lucru, spuneţi-le oamenilor simplii, mergeţi tot timpul între aomeni şi spuneţi-le. Nu aşteptaţi o campanie electorală. Oamenii sunt afară. Vă aşteaptă", a spus preşedintele Klaus Iohannis în discursul său.

Şeful statului le-a transmis liberalilor că sunt parte a soluţiei de a schimba lucrurile în România.

"Explicaţi-le oamenilor că aşa nu se poate. Explicaţi-le că aveţi soluţii pentru a lovi o conducere incompetent şi toxică. Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, democratică, europeană, prosperă. Noi am declarant împreună aceste lucruri în 2014. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceţi la fel", a completat Iohannis.

Liberalii au adoptat, cu vot în unanimitate, raportul de activitae al Biroului Executiv, un document numit "Principiile bunei guvernări liberale" şi criteriile PNL pentru alegerile europarlamentare. PNL a stabilit, sâmbătă, în BPN modificarea criteriilor de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor până la 1 octombrie 2018, în loc de 1 septembrie cum era prevăzut iniţial.

" În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat", se mai arată în documentul adoptat.

UPDATE ORA 12:11 - Iohannis, mesaj pentru liberali: Fiţi hotărâţi. Oamenii sunt afară, vă aşteaptă

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut, sâmbătă, să vină cu un program solid pentru a reprezenta o alternativă reală în politică şi i-a îndemnat să vorbească cu oamenii care sunt în stradă.

"Nu sunteţi singuri în societate. Este nevoie ca PNL să fie un partid puternic şi solid. Şi puteţi. Fiţi hotărâţi. Construiţi un program politic solid, serios. Fiţi uniţi, fiţi puternici şi spuneţi omaneilor ce vreţi cu România. Mergeţi între oameni. Spuneţi-le că aveţi soluţii pentru economia românească, pentru finanţele publice din România. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum se face adevarată reformă administrative, spuneţi oamenilor că pentru voi contează românii din diaspora. Spuneţi oamenilor că pentru voi justiţia contează. Oamenii trebuie să creadă că justiţia este dreaptă, eficientă. Şi pentru asta să vă luptaţi. Spuneţi oamenilor că ştiţi cum trebuie guvernată ţara. Şi cel mai important lucru, spuneţi-le oamenilor simplii, mergeţi tot timpul între aomeni şi spuneţi-le. Nu aşteptaţi o campanie electorală. Oamenii sunt afară. Vă aşteaptă", a afirmat Klaus Iohannis, la şedinţa PNL.

Preşedintele le-a transmis liberalilor că sunt parte a soluţiei de a schimba lucrurile în România.

"Explicaţi-le oamenilor că aşa nu se poate. Explicaţi-le că aveţi soluţii pentru a lovi o conducere incompetent şi toxică. Eu mă lupt de la început pentru o Românie puternică, democratică, europeană, prosperă. Noi am declarant împreună aceste lucruri în 2014. Eu mă lupt pentru a îngrădi efectele nefaste ale acestei guvernări pesediste. Eu mă lupt cu abuzurile PSD, lupt împotriva abuzurilor PSD. Vă invit să faceţi la fel", a mai spus Iohannis.

UPDATE ORA 11:43 - Iohannis: Premierul mi-a spus că nu a ştiut că se publicase în Monitor documentul. E trist şi ireal!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la discuţia de vineri cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus că nu ştia că s-a publicat în Monitorul Oficial decizia de a delega atribuţiile pe perioada concediului său, telefonul venind după ce şeful statului a sesizat CCR.

UPDATE ORA 11:39 - Iohannis: Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă că situaţia din România este fără precedent şi acuză Poliţia Română că ridică de pe stradă persoanele care se exprimă împotriva PSD.

"Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi au pus mâna pe putere în Guvern şi Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interese propriu şi personal pentru a scăpa de justiţie. Nu-I preocupă nici ţara, nici economia, nici românii. Ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva, dragii mei nu este posibil într-o ţară europeană, democratică şi nu numai atât", a declarat Klaus Iohannis, la şedinţa PNL.

Preşedintele a transmis că PNL este parte a soluţiei de schimbare.

"Persoanele care îndrăznesc să îşi spună opinia public anti-PSD sunt luaţi de Poliţie. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat din anii comunismului. Am ajuns să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români, am ajuns să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imaginea ţării. Eu vă spun că există soluţii. Voi sunteţi cea mai importantă parte a acestei soluţii. Şi vă spun, PNL este un partid puternic. Are soluţii şi nu este singurul. Nu sunteţi singuri", a mai declarat preşedintele.

UPDATE ORA 11:31 - Iohannis, atac la PSD din şedinţa PNL: Prioritatea lor a fost să demonteze Justiţia

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat, sâmbătă, la şedinţa PNL guvernarea PSD, spunând că scopul real al coaliţiei de guvernare a fost să demonteze justiţia, iar creşterea salariilor este o păcăleală.

"O să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Pot să spun de la început că situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva şi mi-aş dori tare mult să mă adresez şi să spun, dragii mei, României îi este bine. Dar cu ajutorul vostru ajungem şi acolo. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi în general va fi cum nu s-a văzut vreodată. Ghinion, nu s-a întâmplat aşa. Au început să demonteze Justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au încercat să o pună sub control, să inhibe lupta anticorupţie. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă altceva şi au pus în opera o păcăleală prin care au spus oamenilor că le cresc salariile şi pensiile", a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că românii văd cu pesimism viitorul, chiar dacă PSD, acum doi ani, a preluat o ţară cu o economie stabilă.

"Toate sondajele din ultimele luni arată că 80%, atenţie, 80% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic? Este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în creştere, cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care, în fine, începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abordare pro-europeană, cu o abordare pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cum a dispărut optimismul?", a mai spus preşedintele.

UPDATE ORA 11:25 - Iohannis, primit cu aplauze la PNL: Sunteţi aşa cum îmi amintesc

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit cu aplauze la şedinţa PNL, ce se desfăşoară sâmbătă la Palatul Parlamentului.

Klaus Iohannis a fost primit la intrarea de la Palatul Parlamentului de preşedintele PNL Ludovic Orban.

"Trebuie să ne asigurăm că povestea va continua", a spus Orban, făcând referire la victoria din 2014 de la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis.

"Vă mulţumesc pentru primirea frumoasă şi călduroasă. Sunteţi aşa cum îmi amintesc", a spus Iohannis.

UPDATE ORA 11:13 - Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la şedinţa PNL de la Palatul Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, la ora transmiterii ştirii, la Palatul Parlamentului, acolo unde are loc Consiliul Naţional al PNL. Participarea vine în contextul în care şeful statului a discutat, zilele trecute, cu mai mulţi lideri PNL pe fondul tensiunilor din partid.

Preşedintele ar fi îndemnat liberalii, la discuţia din urmă cu câteva zile, la pace şi unitate. La întâlnire au participat: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur.

Prezenţa şefului statului la şedinţa PNL vine şi în contextul în care formaţiunea şi-a anunţat deja susţinerea pentru Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Înainte de şedinţa Consiliului, liberalii s-au reunit în Biroul Politic, acolo unde au decis o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

UPDATE ORA 10:36 - PNL a schimbat criteriile şi procedura de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europa
rlamentare

PNL a stabilit, sâmbătă, în BPN modificarea criteriilor de selecţie a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, prelungind data de depunere a candidaturilor până la 1 octombrie 2018, în loc de 1 septembrie cum era prevăzut iniţial.

"Dosarul de candidatură va cuprinde un CV profesional, un CV politic şi un proiect pentru activitatea în cadrul Parlamentului European Membrii PNL care vor să candideze în alegerile europarlamentare îşi vor depune candidatura la Secretariatul General până la data de 1 octombrie 2018", se arată în documentul aprobat de liberali în Biroul Politic Naţional de sâmbătă.

" În cadrul listei de candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare, fiecare regiune de dezvoltare va avea câte 4 candidaţi + unul supleant. Cele 8 regiuni de dezvoltare vor fi ierarhizate în funcţie de rezultatul la alegerile locale şi parlamentare şi de sondajul de opinie efectuat de partid. Ierarhia candidaţilor pe listă va fi stabilită în funcţie de apartenenţa candidaţilor la o euroregiune, pentru respectarea reprezentării echilibrate a euroregiunilor şi de punctajul dobândit de fiecare candidat", se mai arată în documentul adoptat.

De asemenea, liberalii au schimbat şi data la care va fi votată forma finală a listei de candidaţi, respectiv pe 15 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional, conform prevederilor statutare, la propunerea BEx. Iniţial, data stabilită era de 1 noiembrie.

Criteriile de evaluare a candidaturilor au rămas aceleaşi: "experienţa politică; experienţa administrativă şi profesională; experienţa în relaţii internaţionale; calitatea proiectului depus".

Deşi preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că nu există încă o listă pentru candidatura la alegerile europarlamentare din 2019, PNL şi-a creionat în linii mari lista pentru alegerile europarlamentare, primul pe aceasta urmând să fie chiar liderul partidului, Ludovic Orban.


CITEŞTE CONTINUAREA ÎN PAGINA 2 

Înaintea CN, care va avea loc începând cu ora 11.00, la Parlament, liberalii se vor reuni, de la ora 9.30, la şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a vota modificarea ordinii de zi a Consiliului, în sensul eliminării propunerii preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de modificare a statutului, au relatat sursele politice pentru MEDIAFAX. Decizia de schimbare a statutului formaţiunii a primit vot favorabil din partea a 35 de liberali, în reuniunea de luni a Biroului Politic Naţional.

La Consiliul Naţional va participa şi Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), câştigătorul alegerilor locale din 3 iunie de la Chişinău, dar care au fost ulterior anulate, printr-o decizie a Judecătoriei Chişinău, acesta pierzând astfel mandatul la primăria generală a Capitalei Republicii Moldova, conform surselor citate.

În şedinţa BPN de sâmbătă dimineaţa, mai transmit sursele politice, va fi decisă o echipă pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale din care vor face parte în primul rând cei care au discutat, marţi, cu preşedintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Buşoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu.

Propunerea liderului PNL, Ludovic Orban, adusă la articolul 86 al statutului, a fost ca votul pentru demiterea unei preşedinte al organizaţiei liberale să nu mai fie a două treimii din membrii PNL din BPN, cum este acum, ci a jumătate plus unu din membrii PNL din BPN, astfel încât şefii de filiale vor putea fi demişi mai uşor.

 

UPDATE ORA 11:43 -

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici