Video Ludovic Orban: Condamnăm atacurile demente ale PSD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis

Ludovic Orban a condamnat atacurile "demente" ale PSD împotriva lui Klaus Iohannis, precizând că vinovăţia pentru violenţele din 10 august aparţine exclusiv PSD-ALDE, în contextul intenţiei PSD de înfiinţare a unei comisii de anchetă asupra declaraţiilor preşedintelui despre acţiunile Jandarmeriei.

615 afișări

"Condamnăm ferm toate atacurile demente şi nejustificate ale PSD împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Vinovăţia pentru ce s-a întâmplat la protestele împotriva modului în care guvernează PSD este responsabilitatea exclusivă a PSD-ALDE. Tirul de minciuni împotriva preşedintelui României arată că PSD trăieşte într-o realitate paralelă şi că nu au capacitatea de a-şi asuma modul brutal în care i-au tratat pe cetăţenii români. Transformarea preşedintelui Klaus Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare, este o acţiune complet lipsită de fundament în realitatea evenimentelor, pentru că preşedintele Iohannis nu a făcut altceva decât să ia o poziţie publică faţă de Jandarmeria, fără să aibă niciun altfel de intervenţii în ceea ce priveşte relaţia cu protestatarii. Nu cred că trebuie să fie legat de acţiunea de cercetare a jandarmilor", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului care a avut loc la Parlament.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente". Ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor, a apreciat, duminică, pe Facebook, că „trebuie constituită de îndată” o comisie parlamentară de anchetă a protestelor violente din 10 august, care să răspundă la întrebări precum „Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a Guvernului?”.

Pe de altă parte, vicepreşedintele ALDE, deputatul Andrei Gerea, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că nu susţine ideea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă a protestelor violente care au avut loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei, pentru că există deja o anchetă în derulare la Parchetul General.

Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piaţa Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Aproximativ 1.000 de jandarmi au acţionat la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a anunţat Laurenţiu Cazan, cel care a comandat intervenţia forţelor de ordine la miting, precizând că au fost solicitate întăriri şi din alte regiuni ale ţării. La Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate până duminică 291 de plângeri împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Parchetului General. Procurorii militari au audiat, până acum, 127 de persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici