Video Marmura de pe treptele intrării în Senat, recondiţionată pentru peste 160.000 de lei - VIDEO

Senatul se află, în această perioadă, în ”curăţenie generală”, marmura de pe treptele intrării în Senat fiind recondiţionată, în aşteptarea reluării activităţii parlamentare, pe 1 septembrie, iar lucrarea costă, potrivit secretarului general al Senatului, aproximativ 162.000 de lei.

337 afișări

Mai mulţi muncitori lucrau, miercuri, la treptele de la intrarea principală a Senatului României (latura din Calea 13 septembrie a Palatului Parlamentului), folosită de senatori în timpul sesiunii parlamentare. Astfel, marmura a fost scoasă în întregime, este curăţată şi repusă pe scări, bucăţile deteriorate fiind înlocuite.

De asemenea, în interiorul Senatului, marmura este curăţată de angajaţi ai instituţiei, cu soluţii speciale.

Referindu-se la aceste lucrări, secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, a declarat că în perioada de vară se face ”curăţenie generală” la Senat.

”Prin programul de investiţii, la nivel de zonă pe care o administrăm, Senatul, din Palatul Parlamentului, scara de acces din A1 este o scară monumenatală, care ne-am propus în anul acesta să o reparăm. Am reuşit să recuperăm toate materialele din ea, şi în prezent suntem în situaţia în care montăm şi, cu specialiştii pe care îi avem, sperăm ca până pe data de 1 septembrie să terminăm, când vin domnii senatori la muncă”, a declarat Ion Vărgău.

Secretarul general al Senatului a spus că această lucrare poate fi terminată până la 1 septembrie, dacă nu vor fi surprize din partea celor care aprovizionează cu materiale, fiind vorba despre materiale mai delicate.

Despre costurile acestei reparaţii, Vărgău a declarat că este vorba de aproximativ 162.000 de lei, sumă stabilită în urma unei licitaţii şi a adăugat că, iniţial, estimarea lucrării era mult mai mare.

El a explicat că, pentru a reduce costurile, marmurei vechi de pe trepte i se reface suprafaţa, cu ajutorul unor produse chimice.

”A fost soluţia cea mai ieftină, pentru că avem şi bani mai puţini”, a completat Vărgău, arătând că pentru toate aceste lucrări Senatul are la dispoziţie în jur de 200.000 de lei.

”Banii pe care noi i-am avut anul acesta la reparaţii capitale îl folosim şi în alte zone. În palat facem rectificări la marmura care nu era bine aşezată. Aceste lucrări le facem acum, fără niciun fel de bani primiţi prin rectificare bugetară sau prin alte surse”, a mai menţionat Ion Vărgău.

Pe de altă parte, el a afirmat că Senatul are bani în buget pentru deplasări, respectiv pentru cele aprobate de Biroul Permanent la începutul anului 2014, şi a adăugat că, din ceea ce a văzut, acţiunile neprevăzute care apar sunt respinse de Biroul Permanent.

Întrebat dacă Senatul va cere bani la rectificarea bugetară, Ion Vargău a răspuns: ”Încercăm să convingem, dacă mai e nevoie de bani, că e nevoie să mai primim, dar zic eu că şi în condiţiile astea ne descurcăm, dacă avem grijă de bani”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici