Video Ministrul Justiţiei, după întâlnirea cu ambasadorii: „Nimeni nu contestă necesitatea modificarii legilor justiţiei”/ Ministerul Justiţei: Ambasadorii au împărtăşit preocuparea privind legile justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după întâlnirea avută cu ambasadorii, că o primă concluzie este cea potrivit căreia nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor justiţiei, precizând că nu a primit reproşuri din partea diplomaţilor.

1238 afișări

"Nimeni nu contestă libertatea de legiferare. Nimeni nu contestă necesitatea modificarii legilor justiţiei, în acord cu exigenţele constituţionale, în acord cu standardele europene. Nimeni nu contestă necesitarea adoptării unor soluţii echitabile în legile justiţiei", a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Solicitat să comenteze dacă ambasadorii i-au adresat reproşuri, ministrul Justiţiei a precizat: "Nu. Vă asigur că nu a existat niciun reproş, a fost o discuţie constructivă, care este normal şi necesar să aibă loc. Vor mai exista şi alte întâlniri, poate în alt format".

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe Facebook, că se va întâlni, miercuri, cu ambasadorii a 10 state, respectiv ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Suediei, pentru a discuta recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, dar şi structurarea statului de drept. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii nu a participat la discuţia de la ministerul Justiţiei, fiind prezent miercuri, la Cluj-Napoca, la dezbaterea ”Preparing for the 21st century threats” (”Pregătiri pentru ameninţările secolului al XXI-lea”) organizată de Facultatea de Studii Europene a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB).

Ministerul Justiţei : Domnii ambasadori au împărtăşit preocuparea privind legile justiţiei

Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorii a nouă state, instituţia pe care o conduce anunţând că aceştia au "împărtăşit preocuparea" privind proictul de modificare a legilor justiţiei.

"Au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor douăsprezece recomandări menţionate în recentul Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, structurarea statului de drept, precum şi colaborarea în domeniul justiţiei. Domnii Ambasadori au împărtăşit opiniile şi preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi dorinţa fermă ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, recunoscând progresul făcut începând cu anul 2007", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

"Excelenţele Lor, domnii Ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat dorinţa ca România să creeze cadrul necesar pentru a permite îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv să fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte de bază ale reformei justiţiei", mai spune Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după întâlnirea avută cu ambasadorii, că o primă concluzie este cea potrivit căreia nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor justiţiei, precizând că nu a primit reproşuri din partea diplomaţilor.

"Nimeni nu contestă libertatea de legiferare. Nimeni nu contestă necesitatea modificarea legilor justiţiei, în acordd cu exigenţele constituţionale, în acord cu standardele europene. Nimeni nu contestă necesitarea adoptării unor soluţii echitabile în legile justiţiei", a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Solicitat să comenteze dacă ambasadorii i-au adresat reproşuri, ministrul Justiţiei a precizat: "Nu. Vă asigur că nu a existat niciun reproş, a fost o discuţie constructivă, care este normal şi necesar să aibă loc. Vor mai exista şi alte întâlniri, poate în alt format".

Tudorel Toader a anunţat, pe Facebook, că se va întâlni, miercuri, cu ambasadorii a 10 state, respectiv ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franţei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii şi Suediei, pentru a discuta recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, dar şi structurarea statului de drept. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii nu a participat la discuţia de la ministerul Justiţiei, fiind prezent miercuri, la Cluj-Napoca, la dezbaterea ”Preparing for the 21st century threats” (”Pregătiri pentru ameninţările secolului al XXI-lea”) organizată de Facultatea de Studii Europene a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici