Video Orban: Din toamnă vom avea un proiect de lege privitor la introducerea votului electronic

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii urmează să depună, la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, un proiect care prevede introducerea votului electronic şi o iniţiativă care vizează mărirea numărului aleşilor în Diaspora.

216 afișări

"PNL a hotărât astăzi să mandateze Comisia juridică a partidului să pregătească pentru debutul sesiunii parlamentare un proiect de lege privitor la introducerea votului electronic şi de asemenea privitor la creşterea reprezentării romanilor din Diaspora în Parlamentul României", a afirmat, liderul PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Politic Naţional al partidului.

Pe 21 februarie 2017, deputaţii au respins, decizional, un proiect de lege pentru modificarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) al deputatului PNL, Ovidiu Raeţchi. Iniţiativa legislativă prevedea prevederea triplarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, la 6 senatori şi 12 deputaţi. În prezent, numărul aleşilor pentru Diaspora este de 2 senatori şi 4 deputaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici