Primul CEx la PSD după demisia lui Dăncilă. A fost stabilită data la care pesediştii îşi vor alege noua conducere „plină” / Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă candidatură în PSD: „Mandatul meu acum e de a organiza Congresul”

Prima şedinţă oficială a CEx al PSD după demisia Vioricăi Dăncilă şi preluarea şefiei interimare de către Marcel Ciolacu are loc miercuri, la sediul partidului central al partidului. Printre temele de discuţie ar putea figura şi cererea filialei Braşov ca Niculae Bădălău să fie exclus din partid.

4603 afișări
Imaginea articolului Primul CEx la PSD după demisia lui Dăncilă. A fost stabilită data la care pesediştii îşi vor alege noua conducere „plină” / Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă candidatură în PSD: „Mandatul meu acum e de a organiza Congresul”

LIVE UPDATE | Primul CEx la PSD sub conducerea interimară a lui Ciolacu. A fost stabilită data la care pesediştii îşi vor alege noua conducere „plină” / Bădălău s-a retras de la şefia interimară a partidului

UPDATE ora 19.50 Codrin Ştefănescu nu este secretar general adjunct al PSD, anunţă Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunţat că nu este membru al Biroului permanent şi nici secretar general adjunct al partidului Codrin Ştefănescu. Liderul interimar al PSD a precizat că oricum acesta obţinuse funcţia printr-un „artificiu” nestatutar.

Citeşte continuarea... 

UPDATE 19.45 Ciolacu, despre o posibilă candidatură în PSD: Mandatul meu acum e de a organiza Congresul

Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat dacă va candida la vreo funcţie de conducere în PSD, că momentan mandatul său este să organizeze Congresul din 29 februarie, pentru a fi unul corect şi transparent.

„La discuţiile cu colegii mei organizatorice aş vrea să reamintesc că este o conducere interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un Congres, s-a înaintat o dată pe 29 februaire. Vom vedea forma ordinar sau extraordinar, marea majoritate fiind pentru un Congres ordinar. Ne vom face treaba să fie un Congres corect şi transparent”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul CEx al PSD.

Liderul interimar al PSD a adăugat, chestionat dacă va candida la Congres, că „mandatul meu în acest moment este de a organiza cel târziu pe 29 februarie un Congres corect şi transparent, altfel cum au fost toate Congresele la PSD. După ce voi duce aceste lucruri la îndeplinire, o să iau şi hotărâri în ceea ce mă priveşte”.

Şefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, după demisia din funcţia de preşedinte al partidului a Vioricăi Dăncilă.

UPDATE ora 19.20 Ciolacu: Eu am supus la vot ca Bădălău să nu mai facă parte din conducerea centrală

Marcel Ciolacu a declarat că el a fost cel care a propus colegilor în CEx ca Niculae Bădălău să nu mai fac parte din niciun for de conducere centrală a partidului. Acesta a precizat că decizia privind şefia PSD Giurgiu va fi luată la nivelul filialei.

„La începutul CEx a fost una dintre priorităţi să discutăm ieşirea nefericită, gravă a colegului meu Niculae Bădălău unde s-a şi votat o sancţiune, dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere central, urmând ca organizaţia Giurgiu să aibă discuţii în interiorul său şi să ia o decizie. Ce ştiu cu tărie e că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declaraţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la finalul CEx.

Liderul interimar al PSD a reiterat că nu este „tătuc” al partidului, iar în perioada cât va conduce el formaţiunea nu vor fi excluderi ale social-democraţilor.

„Nu s-a retras dl Bădălău. Eu am supus la vot. Când eşti preşedintele chiar şi interimar supui la vot, am supus la vot în primul rând părerea mea şi colegii au dat votul. CEx, la propunrea mea, a luat decizia ca Niculae Bădălău să nu mai facă parte din niciun for de conducere central. Deciziile legate de organizaţie se iau la nivelul filialei. Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât timp o să fiu eu preşedinte interimar nu va fi exclus nimeni din partid. Există în schimb posibilitatea de acum înainte de a exista suspendări”, a conchis Ciolacu.

UPDATE ora 19.00 PSD ar avea datorii de circa 15 milioane de euro

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuţii despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Suma acumulată din luna iulie încoace include şi cheltuieli făcute în campania pentru prezidenţiale.

Citeşte continuarea...

UPDATE 16.00 Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD

Niculae Bădălău a anunţat, miercuri în CEx, că se retrage de la conducerea interimară a partidului, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Bădălău deţinea funcţia de membru în conducerea colectivă interimară - Regiunea Sud

Citeşte continuarea... 

Update ora 16.52 A fost stabilită data la care va fi organizat Congresului ordinar al PSD

Comitetul Executiv al PSD, reunit miercuri în şedinţă la sediul partidului, a stabilit organizarea unui Congres ordinar pe data de 29 februarie. Citeşte continuarea...

Update ora 15.52 Un europarlamentar PSD vrea sancţionarea lui Bădălău: Argumentele sunt foarte multe

Europarlamentarul PSD Dragoş Benea a declarat că este necesară sancţionarea lui Niculae Bădălău pentru afirmaţiile pe care le-a făcut despre românii din Diaspora. Acesta a adăugat că există multe argumente pentru o sancţiune.

„Sigur sigur. Argumentele sunt foarte multe”, a declarat Dragoş Benea, întrebat dacă îşi menţine opinia că Niculae Bădălău trebuie sancţionat.

Update ora 15.32 Bădălău îşi cere scuze românilor din străinătate: Voi respecta decizia colegilor din CEx

Niculae Bădălău a afirmat că îşi cere din nou scuze faţă de românii care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi că regretă contextul şi formularea „total nefericite”. Liderul PSD Giurgiu a precizat că va respecta decizia pe care o vor lua în CEx colegii săi în ceea ce îl priveşte. Citeşte continuarea...

Buzatu sare în apărarea lui Bădălău: Era la o şuetă, nu era o conferinţă de presă. Şi-a cerut scuze

Dumitru Buzatu a declarat că Bădălău era la „o şuetă”, „la şpriţuri” când a făcut afirmaţiile despre Diaspora, nu într-o conferinţă de presă. Liderul PSD Vaslui a precizat că Bădălău şi-a cerut ulterior scuze.

„Ideea este că ar fi bine să îi sancţionăm pe toţi aceia care câştigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră şi să ţinem cont de ceea ce, la o şuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmaţie. Nu cred că vreţi să ne spuneţi ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuţie cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuţia respectivă. Nu era nicio conferinţă de presă. Sigur la şpriţuri”, a afirmat Dumitru Buzatu, înaintea CEx, întrebat dacă ar trebui sancţionat Niculae Bădălău pentru afirmaţiile despre Diaspora.

Chestionat dacă este normal ca o persoană să gândească astfel despre românii din străinătate, Dumitru Buzatu a răspuns: „Nu îmi spuneţi mie ce e normal să fac. Pur şi simplu vreţi să mă învăţaţi. Vreau doar să vă spun părerea mea. Cunosc maniera aceasta de a sări pe om. De ce trebuie să împărtăşesc părerea domnului Bădălău? Da, iau împărtăşanie câteodată şi eu”.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că în PSD oamenii nu s-au polarizat pro sau contra Niculae Bădălău.

„Nu e vorba dacă sunt de acord (cu afirmaţiile lui Niculae Bădălău - n.r.). Nu ne-am polarizat în jurul lui Bădălău pro şi contra. Pur şi simplu a fost luată atitudine chiar de Niculae Bădălău care şi-a cerut scuze. Nu, să îl băgăm la puşcărie. Acum când scapă unul o prostie, atunci trebuie să îl băgăm la puşcărie”, a explicat Buzatu.

El a mai spus că a luat atitudine, la fel ca alţi colegi, faţă de declaraţii lui Bădălău.

„Şi eu am luat atitudine. Nu aveţi nicio autoritate morală. M-am referit la exact ce a spus Niculae Bădălău. Şi-a cerut scuze că a comis-o, a săvârşit o eroare. Şi atunci ce să-i mai facem?”, a conchis Dumitru Buzatu.

Ştirea iniţială

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, de la ora 15.00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunţ al formaţiunii.

La ultima şedinţă a CEx, Viorica Dăncilă şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, conducerea interimară fiind preluată de Marcel Ciolacu. Prin urmare, este prima şedinţă a Comitetului Executiv de când preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu este preşedinte interimar al partidului.

Una dintre temele de pe ordinea de zi ar putea fi solicitarea PSD Braşov ca Nicolae Bădălău să fie exclus din partid, din cauza declaraţiilor legate de românii care muncesc şi trăiesc în Diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor din ţară sau din străinătate”.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

De asemenea, mai mulţi lideri social-democraţi au reacţionat pe reţelele sociale şi s-au delimitat de declaraţia liderului PSD Giurgiu, Niculae Bădălău.

Preşedintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atenţia membrilor PSD că partidul e în reconstrucţie, iar astfel de afirmaţii nu pot fi tolerate.

Viorica Dăncilă a anunţat că demisionează de la şefia PSD, la finalul unui CEx marţea trecută care a durat aproximativ şase ore. În cadrul şedinţei, toţi vicepreşedinţii PSD au demisionat, în timpul şedinţei Comitetului Executiv, inclusiv Lia Olguţa Vasilescu.

Singurul care nu a vrut să demisioneze a fost Eugen Teodorovici, însă funcţia acestuia de preşedinte executiv a fost desfiinţată.

Ulterior, Viorica Dăncilă a explicat că demisia ei de la şefia PSD a fost un gest firesc şi necesar. Ea a precizat că partidul a crescut şi e exprimat speranţa că noua conducere va continua acest trend şi îşi va putea asuma scorul la alegerile de anul viitor. În opinia fostului lider al PSD este nevoie de asumarea trecutului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cex,
psd,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici